Dolar Bugün Kaç TL ? 6 Şubat 2020 Dolar ve Euroda Son Fiyatlar

Dolar/TL günlerdir 6 seviyesinin hemen altında işlem görürken corona virüsün Asya piyasalarındaki etkileri dış risk unsuru olarak öne çıkıyor. Piyasalar içeride ise Türkiye'nin Suriye politikaları ve İdlib sorununa getirilmesi muhtemel çözümleri takip ediyor.

06.02.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-09:26) Dolar Bugün Kaç TL ? 6 Şubat 2020 Dolar ve Euroda Son Fiyatlar

Dolar/TL 6 seviyesinin hemen altında dokuz ayın en yüksek gün içi seviyelerinde oldukça düşük bantta hareket ediyor.

Küresel piyasalarda Çin koronavirüs endişeleri kaynaklı geçen haftanın başından beri görülen satış baskısı, alınan önlemlerin ekonomik etkileri sınırlayabileceği beklentileriyle kısmen azalmış durumda. Bu risk iştahını ve gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini destekliyor.

Bunun yanı sıra İdlib’de Suriye rejim güçlerince Türk unsurlarına yönelik gerçekleştirdikleri saldırılar sonrası piyasalarda jeopolitik gelişmeler daha yakından izleniyor.

DOLAR VE EURO FİYATLARI 6 ŞUBAT

DOLAR: 5.9811

EURO: 6.5827

ALTIN: 299.167

Bir bankanın döviz masası işlemcisi “Türkiye’nin Suriye’ye yönelik mesajları çok net. Devamı gelirse askeri güç kullanımı da artacak. Suriye rejiminin en önemli destekçisi ise Rusya ve İran. Bu iki ülkelere ise mesajlar daha ılımlı. Bu nedenle piyasalarda jeopolitik tansiyonun daha da artacağına yönelik endişe kısmen azalmış durumda. Küresel piyasalar da risk iştahını destekleyici” değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal