Cumhurbaşkanlığı'ndan Ekonomi ile İlgili Önemli Açıklama: Tüm Tedbirler Alındı

Beştepe'deki Ekonomi Zirvesi ardından yapılan yazılı bildiride "Faiz ve döviz kuru baskısı için tedbir alınacak." denildi.

09.05.2018-19:46 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-20:06) Cumhurbaşkanlığı'ndan Ekonomi ile İlgili Önemli Açıklama: Tüm Tedbirler Alındı

Ekonomi idaresi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da katılımıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı bitti.

Ekonomi Koordinasyon Toplantısı ardından yapılan bildiride, "Ülkemiz ekonomisinin en önemli çıpalarından olan mali disiplinden asla taviz verilmeyecektir" denildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün yaptığı basın açıklamasında, Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, "faiz konusu, enflasyon, cari açık gibi hususların etraflıca" ele alınacağını söylemişti.

Credit Agricole kıdemli EM stratejisti Guillaume Tresca da "Ara toplantıda faiz artırımı beklemem" diyerek, "Bunu yapmak gibi bir alışkanlıkları yok ve Haziran'da seçimler olacak. Bu kötü bir işaret olur. TCMB'nin kararı TL'nin hareketine bağlı kalacaktır, reaksiyonlarının TL'nin tepkilerine oldukça duyarlı olduğunu biliyoruz. TCMB'nin 7 Haziran toplantısına değin bekleyeceğini düşünüyorum" dedi. Tresca, toplantıdan çıkabilecek kararları, "Faiz artırımı değil fakat enflasyonu frenleyecek önlemler, makro ihtiyatı tedbirlerde sıkılaşma, belki para politikası çerçevesinde sadeleşme" olarak sıraladı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal