Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Piyasalara Güven Verdi

Dolardaki iyi yönlü gidişin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalar yaptı. Kalın, "Ekonomik savaştan yana değiliz ancak tedbirleri de alırız. Dövizdeki normalleşme devam edecek" dedi.

15.08.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 15.08.2018-12:35)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalar yaptı.

Kalın'ın gündeminde dolardaki düşüş ve ABD ile yaşanan kriz vardı. Piyasaların iyi duruma gittiğini ve iyimser havanın süreceğini söyleyen Kalın şunları aktardı:

"EKONOMİK SAVAŞTAN YANA DEĞİLİZ"

ABD hükumetinin gayrimeşru ve irrasyonel tepkileri sebebi ile bazı dalgalanmalar olduğunu gördük. Bu dalgalanmaların Türk ekonomisiyle bir alakası yoktur. Bir psikolojik savaş olarak bazı hamlelerin yapıldığını gördük. Aldığımız önlemler, insanlarımızın bu meseleyi sahiplenmesiyle iyiye gidişin dün itibariyle başladığını fark ediyoruz. Bu gidişin süreceği düşüncemizdir. Türk ekonomisinin yapısı kuvvetlidir. Bankacılık sektörünün son derece sağlam bir bünyeye sahip olduğunu herkes biliyor. Türkiye ekonomik savaştan taraf değildir. Fakat aldığımız önlemlerle bir iyileşme trendinde olduğunu fark ediyoruz. Avrupa devletlerinden Rusya'ya pek çok çevre, Trump hükumetinin açıklamalarına tepki gösterdiğini de görüyoruz.

"NORMALLEŞME SÜRECEK"

Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Türkiye serbest piyasa ekonomisiyle dünyaya entegre olmayı sürdürecektir. Trump hükumetinin iç siyasi karışıklıktan sebeple dış politikada gerginlikler açtığını görüyoruz. ABD yönetiminin Kanada, Meksika, Rusya, Küba ve NATO gibi gerilimlere girdiğini izledik. Dünyanın ekonomik dengelerine ve ABD menfaatlerine zarar verdiği açık biçimde meydandadır. Alacağımız önlemlerle, Türk ekonomisindeki normalleşmenin devam edeceğini görüyoruz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal