Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamalarının Ardından İş Bankası Hisselerinde Düşüş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İş Bankası ile alakalı açıklamalarının ardından bankanın hisselerinde düşüş yaşandı. Hisseler yüzde 4 civarı değer kaybetti.

17.09.2018-12:47 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-12:36) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamalarının Ardından İş Bankası Hisselerinde Düşüş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü medya mensuplarına yaptığı açıklamada, "Siyasi partinin bankası mı olur? İş Bankası'nın yüzde 28'i CHP'ye ait. Atatürk'ü kullanıyorlar." demişti. Bu açıklamanın sonrasında İş Bankası'nın hisseleri güne yüzde 3'lük düşüşle girdi ve bu oran öğlen saatlerinde 4'ün üstüne çıktı.

HİSSELER DÜŞÜŞÜ YÜZDE 4'ÜN ÜSTÜNE ÇIKTI

Erdoğan'ın açıklamasının sonrasında İş Bankası hisseleri yüzde 3 azalışla açılmasının sonrasında Saat 11.26'da yüzde 4.59 düşüşle 3.95 liradan işlem görüyordu. BIST 100 endeksi .XU100 ise yüzde 0.12 artıda 94,875 puanda seyretti.

ERDOĞAN: CHP, HİSSELERİN YÜZDE 28'İNE SAHİP

Erdoğan, uçakta yaptığı açıklamada, ''Siyasi partiler banka açabilir mi? Hayır, açamaz. Fakat şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kullanarak, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28'inin sahibi konumunda. Oradan para alamıyor fakat yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir göz atılması gerek.'' dedi.

İŞ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

İş Bankası mesele ile alakalı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

''ATATÜRK'ÜN İSTEĞİYLE CHP'YE DEVREDİLDİ''

''Atatürk'ün ölümünün sonrasında vasiyetnamesine uygun olarak Atatürk hisseleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne verilmiş, gene vasiyete uygun olarak hisselerin oy hakları Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kullanılmış, hisselerden doğan temettü vasiyette söylenen biçimde Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu'na verilmiştir.

''HİSSELERİNİN ORANI YÜZDE 28,09''

''Bugün Banka hisselerinin %31,79'u halka açık olup, çoğunluk hissesi ise %40,12'lik bir oran ile Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sandık Vakfı'na yani Banka personel ve emeklilerine, İş Bankalılara aittir. Atatürk hisselerinin oranı ise %28,09'dur.''

''İŞ BANKASI SİYASET MALZEMESİ YAPILAMAZ''

''Türkiye'nin milli sermayesi olarak, aldığı sorumluluğun bilincini eylemleri ile sürekli ortaya koyan İş Bankası siyaset malzemesi olamayacak önemde bir kuruluş olup, özellikle ülkemizin yoğun ve hassas gündemi içinde bütün değerlendirmelerin bu önem kapsamında gerçekleştirilmesi milli menfaat konusudur.''

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal