Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Serbest Piyasa Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Dış finansman ihtiyacımızı azaltan bu gelişmeler ihracatçılarımız için avantaj sağlıyor. Attığımız adımları serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde yürütmemiz gerekiyor. Ekonomi boyutunu sağlam tutmak zorundayız." dedi.

16.06.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 16.06.2019-16:20)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

GÜZEL HABERLER ALIYORUZ  

Turist rakamlarına dair güzel haberler geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, "İhracatta 200 milyar dolar sınırını geçmemiz gerekiyor. Sizlere bu yakışır, Türkiye'ye bu yakışır. Bu yıl 50 milyon turist rakamını yakalayacağımıza dair çok güzel haberler alıyoruz. 2023'te hedef 70 milyon turist 70 milyar dolar turizm hedefi hayal olmaktan çıkmıştır." dedi.

SERBEST PİYASA EKONOMİSİ ÇERÇEVESİNDE YÜRÜTMEMİZ GEREKİYOR  

Konuşmasında serbest piyasa ekonomisi vurgusu da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dış finansman ihtiyacımızı azaltan bu gelişmeler ihracatçılarımız için avantaj sağlıyor. Attığımız adımları serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde yürütmemiz gerekiyor. Ekonomi boyutunu sağlam tutmak zorundayız. Avrupa ülkemize yönelik spekülatif kur ataklarına karşı sessiz kalsa da biz dik ve tutarlı duruşumuzu bozmayacağız. Sizler de bu başarıyı gösterecek azmi görüyorum. Rızkın 10'da 9'u ticaret, ticaretin 10'da 9'u da cesarettir." diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal