Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Faiz Açıklaması: Buna Aracı Olamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklamasından önce TESK Genel Kurulu'nda konuştu. ''Merkez Bankası bağımsız ya bu sebeple o kendi kararını kendi verir.'' diyen Erdoğan, "faiz denilen bu sömürü aracını kullanmaya kesinlikle aracı olamayız" dedi.

13.09.2018-12:46 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-12:39) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Faiz Açıklaması: Buna Aracı Olamayız

TESK Genel Kurulu'nda gündem ile alakalı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz hususundaki hassasiyetini belirterek ''Merkez Bankası bağımsız ya bu sebeple o kendi kararını kendi verir.'' dedi.

ERDOĞAN'DAN FAİZ VE MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını duyurmadan önce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle faiz meselesindeki hassasiyetim aynı, değişen bir durum yok. Merkez Bankası bağımsız ya o sebeple o kendi kararını kendi verir, ayrı.'' dedi.

ENFLASYON VE FAİZ ÇIKIŞI

"Ben bugüne dek Merkez Bankasının, duyurmuş olduğu enflasyon oranlarını tutturduğunu görmedim." diyen Erdoğan "Faiz nedendir, enflasyon sonuçtur. 'Enflasyon nedendir, faiz sonuçtur' diyorsan bu işi bilmiyorsun arkadaş."

''FAİZ DENİLEN SÖMÜRÜ ARACI''

Erdoğan: "Yüzde 50'lere varan faiz oranı olduğu zaman... Böyle yüzde 50 karlılıkla kazanan çalışan var mı? Bu sadece esrar eroin ticaretinde olur, normalde olmaz. Bu gerçek meydandayken faiz denilen bu sömürü aracını kullanmaya kesinlikle aracı olamayız, vesile olamayız."

''ZOR DÖNEMİN ZOR KARARLARI''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Zor zamanlar, zor kararlar almayı ve uygulamayı mecbur kılar. Biz de ülkemizin içinden geçtiği zamanın nezaketine ve önemine uygun kararlar vermekten ve uygulamaktan kesinlikle çekinmiyoruz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal