Cumhurbaşkanı Erdoğan Uyarmıştı! Başvuru Sayısı Arttı

Son zamanlarda fahiş fiyat artışlarının arttığı 30 Ağustos tarihinden 23 Ocak tarihine kadar Ticaret Bakanlığının ALO 175 Tüketici Danışma Hattı'na söz konusu zamlar ile ilgili 62 bin 318 başvuru yapıldı.

30.01.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-08:57) Cumhurbaşkanı Erdoğan Uyarmıştı! Başvuru Sayısı Arttı

Son zamanlarda fahiş fiyat artışlarının arttığı 30 Ağustos tarihinden 23 Ocak tarihine kadar Ticaret Bakanlığının ALO 175 Tüketici Danışma Hattı'na söz konusu zamlar ile ilgili 62 bin 318 başvuru yapıldı.

CUMHURBAŞKANI UYARDI, BAŞVURULAR YÜKSELDİ

Bu tarihlerden başvuru sayıları takip eden günlerde azalmakla birlikte 1 Ocak-20 Ocak arasında günlük ortalama 70 başvuru düzeyine kadar düşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadar yükseldi.

Devlet takibi ve denetimler tüketicileri söz konusu durumda cesaretlendirirken, en büyük denetim mekanizması olan tüketici davranışları söz konusu fırsatçılar üzerindeki ise arttırıyor.

HFA UYGULAMASI İLE BASİT VE HIZLI BİLDİRİM

Diğer yandan Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından Kasım ayında devreye giren HFA Mobil uygulamasıyla da tüketiciler fahiş zam uygulamasına konu ürünün görselini çekerek sisteme yükleyebildiği gibi ürünle alakalı firmanın özelliklerini ve bu firmaya ilişkin şikayet ve sıkıntısını ilgili birime daha bait ve kısa sürede ulaştırabiliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal