Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemize Güvenen, Yatırım Yapan Herkes Kazandı'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

26.11.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-13:11)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyledir:

"Ekonomideki toparlanma süreci tüm hızıyla sürüyor"

Biz ülkenin gerçek gündemine dönecek olursak, hamdolsun, bir süredir milletimizin en büyük sıkıntı kaynağı olan ekonomideki toparlanma süreci tüm hızıyla sürüyor. Ama yalan bunlarda bol. Toparlanırken bunlar hala battık, bitik gibi ifadeler kullanılıyor. Açıklanan her veri, bu gerçeği doğruluyor. Mesela, perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 arttı. Borsa, 106 bin puanın üzerine çıkarak 18 ayın zirvesini gördü. Bakın ben bunla tatmin olmuyorum. Göreve geldiğimizde borsa 11 bin falandı. Sonra Başbakanlığım döneminde 135 bine falan çıktı. Şimdi düşmüştük tekrar toparlanmaya başladık.

OECD Türkiye'nin bu yıl için büyüme tahminini eksi yüzde 0,3'ten artı yüzde 0,3'e, 2020 beklentisini de yüzde 1,6'dan yüzde 3'e yukarı yönde revize etmiş durumdadır. Tüketici Güven Endeksi, Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 5,2 oranında arttı. Ekim ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 8,5 ve önceki yılın Ekim ayına göre ise yüzde 18 oranında artış kaydetti. Kapanan şirket sayısını düştükten sonra elde edilen net açılan şirket sayısındaki yıllık artış ise yüzde 21’i buluyor.

Reel Kesim Güven Endeksi, Kasımda bir önceki aya göre 1,1 puan artarak 102'ye yükseldi. İmalat sanayindeki kapasite kullanım oranı, Kasım’da bir önceki aya göre 0,8 puan artarak son 15 ayın zirvesi olan yüzde 77,2'ye yükseldi. Kasım ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi, bir önceki aya göre 24,5 puan artarak 167 seviyesinde gerçekleşti. Hizmet sektörü güven endeksi de yüzde 0,7 arttı.

Ülkemizin risk primi 300’e kadar geriledi. Çünkü bir ara 500’e falan çıkmıştı.

"Ülkemize güvenen, kazanmaya devam edecek"

Ülkemize güvenen, yatırım yapan herkes kazandı, kazanmaya devam edecek. Bugün buradan tüm milletime sesleniyorum. Bırakın doları moları, paramıza dönün. Türk Lirasına dönelim. Türk Lirası kaybettirmiyor. Türk Lirasına dönelim, yerliliğimizi, milliliğimizi burada da gösterelim. Son dönemde bölgemizdeki kimi ülkelerde ülkemiz menşeli ürünlere yönelik sinsi bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. İnşallah bir yeni adım daha atacağız. Tarım Kredi Kooperatifimiz yoğun bir şekilde Türkiye genelinde ilk etapta 500 noktada Tarım Kredi Kooperatifi olarak, muhteşem diyebileceğimiz kendi satış mağazalarını ilk etapta açacak. Bu sayı daha sonra da artırmaya devam edecek. Gerek fiyatlardaki ucuzluk, istikrar. Bu mağazaların da inanıyorum ki halkım için çok çok önemli bir çıkış olacak, çok çok önemli bir adım olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal