Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları Satıldı

Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikalarının satılması için açılan ihaleler bugün gerçekleştirildi. Çorum Şeker Fabrikası 528 milyon liraya, Yozgat Şeker Fabrikası ise 275 milyon liraya satıldı.

09.04.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-17:23) Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları Satıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) sahibi olduğu Yozgat Şeker Fabrikası'nın satılması ihalesinde en yüksek teklifi 275 milyon lirayla Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi. Çorum Şeker Fabrikası ihalesini de 528 milyon TL tekliflle en yüksek meblayı veren Safi Katı Yakıt şirketi kazandı.

YOZGAT ŞEKER FABRİKASI İÇİN İHALEYE GİREN ŞİRKETLER

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır yönetiminde pazarlık usulüyle yapılan ihaleye, İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Bergiz İnşaat AŞ, Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ, MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ şirketleri katıldı.

275 MİLYON LİRAYLA DOĞUŞ YİYECEK VE İÇECEK KAZANDI

İhalede ilk önce kapalı zarflarda elemesiz teklifler verildi. Üç elemeli tur sonunda yapılan açık artırmada giriş tutarı 244 milyon lira, artırım aralığı da 1 milyon lira olarak tespit edildi.

Açık artırmanın sonucunda en yüksek meblayı, 275 milyon lirayla Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi.

Teknik olarak neticelenen ihalenin sonucunda, komisyonun son kararının onaya sunulmasının sonrasında ilan edilecek.

ÇORUM ŞEKER FABRİKASI İÇİN İHALEYE GİREN ŞİRKETLER

Çorum Şeker Fabrikası'nın satış ihalesine, Tutgu Gıda, MBM Enerji, Albayrak Turizm, Kayseri Şeker, Fernas İnşaat, Safi Katı Yakıt, Ekmekçioğulları Metal, Doğuş Gıda dahil oldu.

GEÇEN HAFTA DA İKİ İHALE SONUÇLANMIŞTI

Çorum Şeker Fabrikası ve Yozgat Şeker Fabrikası son görüşmeleri bugün yapılıyor. Geçtiğimz hafta Cuma günü de iki ihale nihayete varmıştı.

Kırşehir Şeker Fabrikası'nın satılması için organize edilen ihalede en yüksek teklifi 330 milyon lira ila Tutgu Gıda Turizm AŞ teklif etti.

Niğde Bor Şeker Fabrikası'nın satılması için açılan ihalede ise en yüksek meblayı 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek-İçecek vermişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal