Citibank'ın Yeni Türkiye Genel Müdürü Emre Karter Oldu

Emre Karter, vazifesine 1 Nisan itibarıyla başlayacak.

06.02.2020-14:43 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-14:40) Citibank'ın Yeni Türkiye Genel Müdürü Emre Karter Oldu

Citibank Türkiye Genel Müdürlüğü vazifesine 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Emre Karter getirildi.

CitiBank'ın açıklamasına göre, 10 yıldır Citibank Türkiye'nin genel müdürlüğü vazifesini yapan Serra Akçaoğlu, Citibank Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Çokuluslu Şirketler Başkanı vazifesine atandı. Akçaoğlu'nun atanmasıyla boş kalan Citibank Türkiye Genel Müdürlüğü pozisyonunu ise Emre Karter üstlendi.

Karter, Citibank'taki mesleğine Türkiye'de kurumsal bankacılıkta başladı. Akabinde Türkiye'de nakit yönetimi ve dış ticaretin finansmanını içinde barındıran işlem bankacılığının yönetimine geçen Karter, 2010'da Rusya, Orta ve Doğu Avrupa global işlem bankacılığı başkanlığı vazifesini taşıdı.

Karter, son olarak Dubai'de Orta Doğu ve Afrika'daki 14 ülkeden mesul global işlem bankacılığı başkanı olarak vazife yapıyordu.

Bununla birlikte Citibank Türkiye ve Citi İslami Yatırım Bankası yönetim heyeti üyeliklerini de yürüten Karter, Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezunu olup, yüksek lisans eğitimini New Hampshire College'de tamamladı.

Bu sene Türkiye'deki 45. yılını kutlayan Citibank'ın, Türkiye'de hemen hemen 400 personeli mevut. Türkiye'deki etkinliklerine 1975'te kurumsal bankacılık hizmetleri ile başlayan Citi, Türkiye'de kurumsal ve ticari bankacılık hizmetleri sunuyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal