Borcu Olanlar Dikkat! Son Ödeme Tarihi Uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, 'GSS ve SGK prim borçlarını yapılandıranların son ödeme tarihi 28 Şubat'a uzatıldı.' ifadelerini kullandı.

04.01.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-11:20) Borcu Olanlar Dikkat! Son Ödeme Tarihi Uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 7143 sayılı Kanun'a göre SGK'ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat etmesine rağmen peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde yatıramayan ve bu sebeple yapılandırmaları bozulanların 28 Şubat'a kadar ödeme yapmaları durumunda yapılandırma haklarının süreceğini ifade etti. Bakan Selçuk, yapılandırmadan yararlanan işverenlerin istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetinden de faydalanmaya devam edeceklerini duyurud.

GECİKME ZAMMI VE CEZASI UYGULANMAYACAK

Bakan Selçuk tarafından yapılanaçıklamada borçların yapılandırılmasıyla Kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ-ÜFE'ye göre güncellenen borcun peşin veya iki ayda bir taksit şeklinde ödenebildiğini belirtildi. Bakan Selçuk, yapılandırmanın bozulmasına neden olan süresinde yatırılmamış taksit/peşin ödeme tutarlarının geç ödeme zammı ile beraber 28 Şubat'a kadar ödenebileceğini ifade etti. Bakan Selçuk, bununla birlikte Aralık 2018 ve Ocak 2019 aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken GSS prim borçlarının da gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat ayı bitimine kadar ödenebileceğini vurguladı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal