Borçlarını Yapılandıranlar Dikkat! Bugün Son Gün

Vergi affı ile borçlarını yapılandıran vatandaşlar için bugün kritik gün. Borçlarını yapılandıran vatandaşların bugün saat 21.00'a kadar ilk taksitlerini ödemeleri gerekiyor.

01.10.2018-11:32 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-11:24) Borçlarını Yapılandıranlar Dikkat! Bugün Son Gün

Vergi Affı ile 31 Mart öncesine ait vergi, prim, trafik cezası gibi borçlar için halka yapılandırma hakkı verilmişti. Yapılandırma çerçevesnde ilk taksit için halka verilen süre bugün bitiyor.

VERGİ DAİRELERİ 21.00'A KADAR AÇIK KALACAK

Başvuru 27 Ağustos'ta bitmiş ve ilk taksit ödemesi de Eylül'de başlamıştı. İlk taksit ödemesinde süre bugün sona eriyor. Peşin ödemeye yüzde 90 indirim olanağında da son gün bugün. Ödeme için meydana gelebilecek yoğunluk sebebiyle bugün saat 21.00'e dek bütün vergi daireleri açık olacak.

YAPILANDIRMANIN DEVAMI İÇİN İLK İKİ TAKSİT ÖNEMLİ

İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a dek gerçekleştirilebilecek. Birinci taksiti zamanında yatıran kişi, kalan taksit tutarının hepsini ikinci taksit döneminde peşin verirse, yüzde 50 indirim olacak. Yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin zamanında ve eksiksiz yatırılması lazım.

Ödemeler, 'gib.gov.tr'de olan interaktif vergi dairesi uygulamasından, 'Borç Sorgulama ve Ödeme' kısmından gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı devlette faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla banka şubesinden, PTT'den ve vergi dairelerinden taksit yatırılabiliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal