Binlerce Kişinin Emekli Maaşı Kurtuldu! Emsal Karar

20 senedir aldığı emekli maaşı kesintiye uğrayan vatandaşın sıkıntısını çözdüklerini ifade eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, bu halde olabilecek 500 bin kişiyi kurtaran emsal karara imza attıklarını belirtti.

15.01.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-09:05) Binlerce Kişinin Emekli Maaşı Kurtuldu! Emsal Karar

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç önemli açıklamalarda bulunarak, 'KDK kamunun sert yüzü değil, sempatik yüzünün gösterilmeye çalışıldığı bir kurumdur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile bu kurumun denetim özelliği daha da arttı.2018 yılı içerisinde 17 bin 585 başvuru alındı bunun 17 bin 507 tanesine kurum açısından karar verildi. Diğer iletişim yöntemlerini de kullanarak başvuranların sayısı 97 bin 538 kişiyi geçti böylece hem hem dilekçe hem de diğer iletişim yöntemlerini kullanarak başvuranların sayısı 100 bini aştı' ifadelerini kullandı.

BAŞVURANLARIN SAYISI 100 BİNİ AŞTI

2018 senesi verileri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başdenetçi Malkoç, 2018'de 17 bin 585 başvuru gerçekleştiğini bunun 17 bin 507 tanesine kurum açısından karar verildiğini ifade etti. Diğer yandan Malkoç, yalnızca yazılı değil diğer iletişim yöntemlerini de kullanarak başvuranların sayının 97 bin 538 kişi olduğunu söyledi. Böylece hem dilekçe hem de diğer iletişim yöntemlerini kullanarak başvuranların sayısı 100 bini geçti. Yine 2018 yılında 2 bin 498 dostane karar verildiği, 677 tane tavsiye kararı alındığı belirtildi. KDK açısından sivil toplum kuruluşları ve medyanın önemli olduğuna vurgu yapan Malkoç, 'TBMM ile münasebetlerimiz 2018 yılında oldukça iyiydi. Raporlarımızın görüşülmesi esnasında ya da bütçemizin görüşülmesi sırasında, TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partiler kurumla ilgili olumlu görüşlerini söylediler. Hepsinin ortak kanaati KDK’nın daha çok çalışması oldu bu bizi mutlu etti' açıklamasında bulundu.

SGK İLE YAŞANAN SIKINTILAR

1997 senesinde emekli olmuş 20 yılın üzerinde emekli maaşı almış bir vatandaş ile SGK arasında meydana gelen sıkıntıyı dile getiren Malkoç, 'Mustafa Demirci diye bir vatandaşımız, SGK'dan 20 yılın üzerinde emekli maaşı almış. Yazın da doktora ardından muayene olmaya ve sonra ilacını almak için eczaneye gitmiş ancak eczacı de kendisine ilaç veremeyeceklerini söylemiş. Peki neden diye sorulduğunda, SGK ile irtibatının kesildiği cevabını almış. Vatandaşımız sonrasında gidiyor SGK’nın ilgili birimine soruyor, 1973’ten SGK'ya 180 gün prim borcu çıkıyor. Diyor ki; 'Ödeyim' ama 10 gün sonra evine bir zarf geliyor. Zarfta ‘Senin yanlışla 1997 yılında emekli ettik 20 yıldık fuzuli yere maaş alıyorsun, bu paraları geri ver’ adamın dünyası yıkılıyor. Olay bize intikal ediyor. Sonra basına yansıyor, bir mühlet sonra da ilgili bakan arkadaşımın beni aradı 'Basına yansımasın gerek yok, bunu hallederiz' dedi. Sonra bu konu dostane çözüm yolu ile çözüldü. Bu sorun sebebi elektronik ortama geçilmeden önce emekli edilenlerin bilgilerinin yanlış hesaplanmasından kaynaklı. Bu sorunu yaşayabilecek tahmini 500 binin üzerinde vatandaş var' şeklinde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Habeleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal