Berat Albayrak Yeni Yapılandırmanın Olmayacağını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vergi borçları için yeni yapılandırmaya dair konuştu. Albayrak yeni bir planın olmadığını ifade etti.

17.07.2018-15:34 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-15:34) Berat Albayrak Yeni Yapılandırmanın Olmayacağını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'ÖZELLİKLE BÜTÇE DİSİPLİNİNDEN TAVİZ VERİLMEYECEĞİNİ İFADE ETMİŞTİK'

‘’Bilindiği gibi, yeni dönem ekonomi politikalarımız kapsamında, maliye politikalarımızın, enflasyonla mücadeleye katkı vererek dengeli büyümeyi destekleyecek şekilde tasarlanacağını kamuoyu ile paylaşmıştık’’ diyen Bakan Albayrak ‘’Bu kapsamda, bütçe harcamalarında etkin kontrol, verimliliğin artırılması ve hedeflerle uyumu amaçlandığımızı, özellikle bütçe disiplininden taviz verilmeyeceğini ifade etmiştik’’ şeklinde konuştu.

'ORTA VADELİ PROJEKSİYONLARIMIZDA YER ALMAMAKTADIR'

Borçların yapılandırılmasına dair kanuna değinen Bakan Albayrak ‘’Bu Kanun ile kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi gibi imkânlar getirilmiştir’’ şeklinde konuştu.

Bakan Berat Albayrak ‘’Yapılandırılan alacakların ilk taksit ödeme süresi içinde peşin ödenmesi halinde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 indirim yapılmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak, bakanlık olarak, yeni bir yapılandırma ya da bu çerçevede borç ötelemesi gibi bir değerlendirme orta vadeli planlarında olmadığını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘’7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma başvurularının 31 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve mükelleflerimizin bu yapılandırmadan yararlanmalarının son fırsat olduğunu belirtmek isterim’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal