Beklenen Adım Geliyor! Kamu Araçlarında Tasarrufa Gidilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak imzası ile bütün kamu kurumlarına gönderilen yazıda, kurumların elindeki araçların listesini göndermeleri istendi. Bu konuda büyük tasarrufa gidilmesi gündemde.

06.09.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-09:31) Beklenen Adım Geliyor! Kamu Araçlarında Tasarrufa Gidilecek

Değişik dönemlerde tasarruf tedbirleri çerçevesinde gündeme gelen kamu araçları ile alakalı çok geniş bir çalışma başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, kamu araçlarında gerçekleştirilecek büyük bir tasarruf adımı için düğmeye bastığı bildirildi.

HEM SINIFLARINDA HEM DE SAYILARINDA TASARRUF EDİLECEK

Albayrak'ın imzasıyla bütün kamu kurumlarına sevk edilen yazıda bakanlıklar, bağlı ilgili kuruluşlar, KİT'ler (kamu iktisadi teşebbüsü) ve belediyelerden sahip oldukları ve kiraladıkları araç envanterleri talep edildi. Devlette kullanılan araçların hem sınıflarında, hem de sayılarında önemli bir tasarrufa gidileceği bildirildi. Kamuda bundan sonra Türkiye'de imal edilen araçlar tercih edilecek.

14 EYLÜL'E KADAR GEREKLİ LİSTE İSTENDİ

Berat Albayrak imzalı yazıda, bütün kamu kuruluşları, bakanlıklar, belediyelerden ve KİT'lerden 14 Eylül'e dek lazım olan listeyi göndermeleri talep edildi. Bu şekilde ilk kez kamu ve belediyelerin sahip olduğu araçlarla alakalı net fotoğraf ortaya çıkmış olacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE HAMLESİ

Kamuda tasarrufun sinyalini yaz aylarında veren Albayrak şunları kaydetmişti: "Mali açıdan atılacak adımlarla enflasyon ile mücadele sürecine azami katkı sağlanacaktır. Açıklanacak yeni plan (OVP) ile enflasyonda düşüşe bağlı bir çerçeve ortaya çıkacaktır. Yeni planın ve yapılacak hamlelerin enflasyon ile mücadele için vereceği destek kısa sürede görünür olacak ve önlemler kararlılıkla uygulanacaktır. Enflasyonla mücadele, büyüme amaçları çerçevesinde yapılacak hamleler ile eşgüdüm içinde bütüncül bir yaklaşımla ve birbirini tamamlayıcı politikalar ile devam edecektir. 2018 mali senesi için kamu harcamaları ile alakalı tasarruf önlemleri alınmaya başlanmıştır. Kamu nakit varlıklarının tek yerden idare edilmesi ve verimliliğini sağlayacak olan tek hazine hesap uygulamasının yaygınlaştırılması ile ilgili kanuni düzenlemeler hayata geçirilecektir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal