Bedelli Askerlik Ücreti Ocak Ayına Kadar Sabitlendi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik yapacaklara müjde geldi. Yapılan düzenleme ile şu anda 31 bin lira olan bedel Ocak ayına kadar sabitlendi.

28.06.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-15:15)

Bedelli askerlik hakkından faydalanmak isteyenler, memur maaş katsayısının 240 bin ile çarpımı neticesinde bulunan rakamı bedel olarak ödeyecekler. Bugünün rakamıyla 31 bin liraya karşılık gelen bedel, Temmuz başında katsayının artmasıyla artacaktı. Muhtemel katsayı artışına göre, daha yeni sistem uygulanmaya başlamadan 31 bin olan bedelli askerlik ücreti 33-35 bin lira arasında bir rakama yükselecekti. Fakat Milli Savunma Bakanlığı mağduriyetleri gidermek için farklı bir uygulamaya gidiyor.

GEREKÇE MAĞDURİYET OLUŞMASIN

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın aktardığına göre, bedelli askerlikte bedelin Temmuz ayındaki katsayı artışından etkilenmemesi için tedbir alınıyor. Bunun için bedelin yalnızca Ocak ayında belirlenen memur maaş kat sayısına endekslenmesi esas alındı. Bu şekilde ilk bedel olarak tespit edilen 31 bin lira Ocak ayına kadar değişmeyecek. Her sene bedel, Ocak ayındaki katsayıya göre tespit edilecek. Bu şekilde her ay iki rakam belirlenmesi ve ikinci 6 ay zam gelmesi sebebiyle mağduriyetlerin oluşması engellenecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal