Bakan Varank KOSGEB'in İlk Çeyrek Desteklerini Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "KOSGEB olarak ilk 3 ayda yaklaşık 566 milyon lira destek ödemesi yaptık." dedi.

14.04.2019-12:52 - (Son Güncelleme: 14.04.2019-12:36) Bakan Varank KOSGEB'in İlk Çeyrek Desteklerini Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Mustafa Varank, KOSGEB'in ocak-mart dönemi desteklerine ilişkin verileri açıkladı.

415 MİLYON LİRA GERİ ÖDEMESİZ

Varank, geçen yılın ilk çeyreğinde KOSGEB'in 216 milyon lira destek ödemesi gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "2019'un aynı döneminde bu rakam, iki katını aştı. KOSGEB olarak, ilk 3 ayda yaklaşık 566 milyon lira destek ödemesi yaptık. Bu periyotta 35 bin 150 KOBİ ve girişimcimize destek verdik. Söz konusu ödemenin 415 milyon lirası geri ödemesiz, 47 milyon lirası geri ödemeli olarak gerçekleşti. İşletmelerin ve girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla da 104 milyon liralık destek sağladık." ifadelerine yer verdi.

Varank, KOBİ'lerin teknolojik üretim ve yatırımları için diğer programlar çerçevesinde 259 milyon lira aktarıldığına dikkati çekerek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, yeni hükümet sistemimizin sağladığı güçlü koordinasyondan faydalanarak başta KOBİ'lerimiz olmak üzere sanayicilerimizin gücüne güç katacak gerekli adımları atmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"TEK GÜNDEMİMİZ EKONOMİ OLACAK"

"Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" vizyonuyla yollarına devam ettiklerini vurgulayan Varank,"Ülkemizin uluslararası rekabette gücünü kalıcı olarak artırmasının yolu yüksek teknolojiden geçiyor. Bu nedenle nihai hedefimiz, KOBİ'leri uluslararası rekabetin aktörü haline getirmek. 31 Mart yerel seçim süreci geride kaldı. Önümüzdeki 4,5 yıl boyunca seçim yok. Bu fırsat penceresinden en iyi şekilde faydalanacak, tüm enerjimizi yapısal temellerimizi güçlendirici adımlar için harcayacağız. Tek gündemimiz ekonomi olacak. Katma değerli üretim öncülüğünde büyüme hedefimiz var. Bu amaçla yerlileşme programından yatırım ortamının iyileştirilmesine, yatırım teşviklerinin etkinleştirilmesinden, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine varıncaya dek pek çok alanda önemli reformlara imza atacak, güçlü bir büyüme için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal