Bakan Pakdemili'den Önemli Açıklama; Aracı Sayısı Azalıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son zamanlarda gıda sektöründeki fahiş fiyatlara ilişkin ilerleyen haftadan sonra gerekli önlemlerin alınacağını ve aracı sayısında azalma olacağını belirtti.

07.02.2019-10:14 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-10:05) Bakan Pakdemili'den Önemli Açıklama; Aracı Sayısı Azalıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli TRT Haber'de açıklamada bulundu. Bakan Pakdemirli, son zamanlarda gıda sektöründeki fahiş fiyatlara ilişkin ilerleyen haftadan sonra gerekli önlemlerin alınacağını ve aracı sayısında azalma olacağını belirtti.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları kısaca şöyle:

GIDADAKİ FAHİŞ FİYATLAR

'Gıda sektöründeki fahiş fiyatlara ilişkin ilerleyen haftadan itibaren gerekli önlemler alınacak ve aracı sayısı azaltılacak. Vatandaşın daha ucuz yemesini önümüzdeki haftalardan itibaren sağlayacağız.'

HAL YASASI GELİYOR

'Önümüzdeki aylarda hal yasası devreye girecek. Perakende yasasını da ele almamız gerekiyor, Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili çalışıyor.'

SERALARA MODERNİZASYON YAPILACAK

'Çok hızlı bir şekilde bu planı devreye sokacağız.'

TİCARET BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Diğer yandan, vatandaş, mahallelere yerleştirilen araçlardan sağlıklı ve ucuz ürünlere ulaşabilecek. Ticaret Bakanlığı tarafından, Ankara, Adana, İstanbul, Mersin ve Antalya'daki hallere eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Bakanlığın yaptığı bilgilendirmeye göre, öncelikle marketler, pazar yerleri ve toptancılar olmak üzere çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşma göstermeyen fiyat artışlarının tespiti için saha denetimlerine hız verildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal