Bakan Müjdeyi Verdi! Vatandaşın Cebine Girecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devletin çok büyük arazilerin üzerinde olmaması gerektiğini ifade etti ve devletin verimli topraklarını ilerleyen zamanlarda kiralama yöntemi ile vatandaşa vermenin gerekli olduğunu belirtti.

16.07.2018-14:45 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-15:07)

Tarım ve orman ile ilgili bakanlıkların birleştirildiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Devletin çok mümbit (verimli) toprakları var. Bunları ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istiyoruz. Burada işte kooperatifleşmenin önemi ortaya çıkıyor. Tek kişinin, üç-beş kişinin yetmeyeceği güçlerde bu kiralamaları yapıp çok büyük arazilerde, ölçek ekonomisine uygun tarımı, hayvancılığı yapma imkanımız olacak" şeklinde konuştu.

VATANDAŞA VERİLMELİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devletin çok büyük arazilerin üzerinde "olmaması gerektiğini" de sözlerine ekleyerek, bunların vatandaşa verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bakan Bekir Pakdemirli, "Güzel bir kira kontratı yapacağız. İyi kontratların üzerinde bunların halkımızla buluşmasını sağlayacağız. Hem üreticilerimize bir kazanç kapısı imkanı olacak hem de tüketici yerli ürünlerden dolayı gıda enflasyonun bir nebze de daha kurtulmuş olacak" şeklinde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal