Bakan Müjdeyi Verdi! Ucuz Et Veren Market Sayısı Yükseltildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et fiyatlarını dengelemek için Et ve Süt Kurumu üzerinden et ve kıyma verilen market zinciri sayısının 2’den 3’e çıkarıldığını duyurdu.

15.05.2018-08:54 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-09:23)

Habertürk'ün aktardığı habere göre Balıkesir’e ziyaret gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, piyasayı regüle etmek için Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla 2 market zincirine et sağlandığını anımsatarak dünden itibaren market sayısının 2’den 3’e, şube sayısının da 13.000'den 15.000'e çıktığını açıkladı. Böylece A101 ve BİM marketler zincirinin ardından marketlere Migros da eklenmiş oldu.

Tarıma 16 senede verilen desteğin toplam 120 milyar TL olduğuna vurgu yapan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıba şu ifadeleri kullandı:

“17 milyar dolarlık ihracatımıza karşılık 13 milyar dolar ithalatımız var. Zaman zaman muhalefet ‘Et, saman ithal ediliyor’ diyor. Muhalefet bu, tabii ki diyecek ama bizim için önemli olan vicdanımızın rahat olmasıdır. Yıllık 1 milyon 350.000 ton et tüketimimiz var ama biz 100.000 tonluk et bile ithal etmiyoruz. Şu anda dolar artışından dolayı kesif yemde problem var. Onu da bugün arkadaşlarımızla çalışacağız ve sayın Başbakanımıza ileteceğim. Onu da çözmenin gayreti içindeyiz.”

'BİR ŞEY SÖYLÜYORSAM DOĞRUDUR'

Bakan seyahati esnasında çiftçi bir vatandışın, hastalanan doğmamış ineğinin kendisinin iyileştirdiğini anlattığını fakat böyle bir hususta çiftçilerin imdadına veteriner uzmanların ulaşması gerektiğini ifade etti.

Çiftçi ailelerin veteriner uzmanların takibine zimmetlenirse eğer daha ileri gidilemeyeceğini altını çizen Bakan Fakıbaba, hayvanlar rahatsızlığında veteriner doktorlara kolay ulaşılması gerektiğini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sözlerini şu şekilde noktaladı:

 “Biz görevimizi yapıyoruz. Ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için 9 Şubat’ta 10.551 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlara yazılarımızı yazdık. Bir şey söylüyorsam doğrudur”

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal