Bakan Berat Albayrak: Büyüme İçin Attığımız Adımlar Meyvelerini Veriyor

Bakan Albayrak, Aralık 2019 itibariyle sanayi üretimindeki senelik yüzde 8,6'lık yükselişin, büyüme trendinin başladığını gösterdiğini ifade ederek, "Reel sektörümüzü desteklemeye ve ekonomiye güveni artırmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

13.02.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-17:04) Bakan Berat Albayrak: Büyüme İçin Attığımız Adımlar Meyvelerini Veriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından geçen senenin aralık ayıyla ilgili sanayi üretim endeksi sonuçlarını yorumladı.

SANAYİ ÜRETİMİ ARTTI

Katma değerli üretime, ihracata ve istihdama dayalı büyüme için yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğinin altını çizen Albayrak, "Aralık ayı sanayi üretimindeki yıllık yüzde 8,6'lık artış bu büyüme trendinin başladığını gösteriyor. Reel sektörümüzü desteklemeye ve ekonomiye güveni artırmaya devam edeceğiz." değerlendirmelerini yaptı.

ALT SEKTÖRDEKİ ÜRETİM ARTIŞ

Bakan Albayrak'ın twitterda paylaştığı gönderisinde bulunan infografikte de "Sanayi üretim endeksi 2019 yılının son ayında da güçlü yükselişini sürdürüyor. Göstergeler, reel sektör için ivmelenme sürecinin sağlam adımlarla devam ettiğinin öncü göstergelerini ortaya koyuyor." ifadesine yer verildi.

İnfografikteki, sanayi üretiminin alt sektörleriyle ilgili veriler de ilgi çekti. Buna bakıldığında, orta-yüksek teknoloji göstergesi aylık yüzde 3,9, senelik yüzde 11,8, imalat sanayi göstergesi aylık yüzde 1,9, senelik yüzde 9,1, sermaye malı göstergesi aylık yüzde 3, senelik yüzde 12,4, dayanıklı tüketim malı göstergesi aylık yüzde 7,4, senelik yüzde 4,8, ara malı göstergesi de aylık yüzde 1,9, senede yüzde 10,6 yükseliş kaydetti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal