Bakan Albayrak'tan Önemli Açıklamalar!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Alman mevkidaşıyla beraber önemli açıklamalarda bulundu.

25.10.2018-15:45 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-16:56) Bakan Albayrak'tan Önemli Açıklamalar!

Bakan Albayrak'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde;

(Alman ekonomi bakanı ile görüşme) Özellikle son zamanlarda sağladığımız pozitif havayı daha da ilerletmek, iş birliğini daha da güçlendirmek için hangi alanlara yoğunlaşmamız gerektiğini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik.

Türkiye ve Almanya işbirliğinin güçlü bir örnek ve irade ortaya koyma potansiyeli olduğunu biliyoruz.

Ekonominin her sektöründe işbirliğimizi daha da ilerletmek istiyoruz, Alman firmalarının Türkiye'deki ve 3.ülkelerdeki yatırımlarını karşılıklı menfaat çerçevesinde genişletmek istiyoruz.

Türkiye ve Almanya iki çok önemli ülke. Bugün müttefikliğimiz ve ekonomik iş birliğimiz itibariyle dünyaya örnek olacak bir durumdayız.

İş birliğimizi adım adım geliştirip, problemleri çözüme ulaştırıp, geleceğe ilişkin perspertif oluşturmak istiyoruz.

Almanya, Türkiye'nin en büyük ticaret partneridir.İşbirliğinin ekonomi sektöründe artan bir ivmeyle genişleyerek, siyasi alandaki gelişmelerle destekleneceğine inanıyorum.

Çok daha sağlam iletişim kanallarının tesis edilmesi için siyasi olarak biz hazırız.İş birliğimiz için yeni imkanlar var, bunu tartıştık.

Şirketlerin daha da fazla yatırım yapmaya teşvik edilmesi için hangi önlemleri alabiliriz, bunu konuştuk.İlerlemenin mümkün olduğunu göstermek zorundayız, ben bu kon uda oldukça iyimser düşünüyorum.

Alman mevkidaşı Altmaier ise, yarın gerçekleştirecekleri görüşmelerde, enerji, turizm alanlarındaki projelere yönelik  geniş çaplı görüşmeler yürüteceklerini ifade etti .Altmaier, açıklamasının devamında yaptığı açıklamada, yarın yapacakları görüşmelerde, enerji, turizm alanlarındaki projelere ilişkin kapsamlı görüşmeler yürüteceklerini ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal