Bakan Albayrak'tan Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısında, "2020 tek haneli enflasyona girdiğimiz bir yıl olacak" dedi.

20.01.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-14:30) Bakan Albayrak'tan Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısında ekonominin 2020 hedeflerine yönelik açıklamalar gerçekleştirdi.

2019'un pozitif büyümeyle geride kaldığını söyleyen Albayrak, " Yüzde 5'lik büyüme patikası devam edecek." dedi. "2020 tek haneli enflasyona girdiğimiz bir yıl olacak" açıklamasını yapan Albayrak, bütçe disiplininin en önemli çıpa olmaya devam edeceğinin vurgusunu yaptı.

"KAMU BANKALARI EN UFAK İYİLEŞMEYİ YANSITACAK"

İvme finasman paketi çerçevesinde 2019 yılında 50 milyar lira kredi tahsis edildiğini bildiren Albayrak'ın gündeminde kredi faizleri de vardı. Faiz oranlarında ciddi gevşeme olduğunu dile getire Bakan Albayrak, "Kamu bankaları en ufak iyileşmeyi yansıtacak" dedi.

"ÖZEL BANKALAR SİSTEMİN PARÇASI OLMALI"

Özel bankalara yönelik bir değerlendirme yapan Albayrak, "Özel bankalar için başarılı olmayan bir yıl oldu. Özel bankalar sistemin parçası olmalı" diye açıkladı.

"2020 İSTİHDAMIN EN GÜÇLÜ YANSIYACAĞI YIL OLACAK"

İşsizlikle mücadeleye vurgu yapan Bakan Albayrak, "İşsizlikte yılı 12.9'un altında kapatacağız. 2020 istihdamın en güçlü yansıyacağı yıl olacak" diye konuştu.

"KANAL İSTANBUL'UN FİNANSE EDİLMESİ NOKTASINDA SIKINTI YOK"

Kanal İstanbul Projesine de değinen Bakan, "Finanse edilmesi noktasında sıkıntı yok, bütçe için risk değil." açıklamasını yaptı.

DOĞAL GAZ FİYATLARI

 Bakan Albayrak, doğal gaz fiyatlarıyla ilgili "Maaliyetteki düşüşün yansımalarını inşallah göreceğiz." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal