Bakan Albayrak Yıl Sonu Enflasyon Hedefini Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 sene sonu enflasyon hedefinin yüzde 20,8 olduğunu duyurdu.

22.11.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-13:09)

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Albayrak, alınan önlemlerle finansal piyasalarda pozitif etkilerin görülmeye başladığını açıkladı. Albayrak, 2018 sene sonu enflasyon hedefinin yüzde 20,8 olduğunu belirtti.

Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

'ENERJİ VE ALTIN HARİÇ 2,6 MİLYAR LİRA CARİ FAZLA VERİYORUZ'

Kurlarda oynaklığa yönelik alınan önlemlerin pozitif etkisi finansal piyasalarda görülmeye başlandı. Öncü göstergeler 2018 yılının ikinci yarısında ekonomik yavaşlama ve tekrar dengelenmeye işaret ediyor. Yeni ekonomik program ekonomik aktivitenin 2019 ve 2020 yıllarında potansiyel seviyenin altında olacağını gösteriyor. Enerji ve altın hariç 2,6 milyar lira cari fazla veriyoruz.

'CARİ AÇIĞIN 2,6 SEVİYESİNE DÜŞMESİ BEKLENİYOR'

Enflasyona en büyük desteği sıkı maliye politikası sağlayacak. Mali disiplin temel çıpamız olacak. Sıkı mali politika enflasyona karşı mücadeleye en büyük katkıyı verecek. Vergi mevzuatının sadeleştirilmesine ilişkin çalışma devam edecek. Mecbur kalmadıkça yeni muafiyet ve istisna getirmeyeceğiz. Cari açığın Yeni Ekonomi Programı dönemi sonunda yüzde 2yesine gerilemesi bekleniyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal