Bakan Albayrak: Şubat Ayı Çok Daha İyi Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeler Kurulu'nda gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

07.02.2019-12:03 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-11:54) Bakan Albayrak: Şubat Ayı Çok Daha İyi Olacak

Bakan Albayrak konuşmasına ihracat hakkında değerlendirmelerde bulunarak başladı. Albayrak, 'Son 16 yılda Türkiye'de çok önemli bir dönüşüm gerçekleşti. Sosyal sektörlerle birlikte çok önemli mesafeler ilerledi. 30 milyar dolarlardan 170 milyar dolarlara ihracat rakamlarını hep birlikte gerçekleştirdik.' şeklinde konuştu.

HAKSIZ SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİ

Bakan Albayrak, son aylarda haksspekülatif saldırılara maruz kalındığını ifade ederek, 'Yeni başarı hikayesini tüm Türkiye olarak yazacağız. Dünyada belirsizliklerin artığı, Avrupa'nın Çin'in yavaşlamaya başladığı bir dönemde bizler ihraç eden siz ihracatçılarımızla birlikte çok daha fazla çalışacağız. Birilerinin tehdit olarak tanımladığı bu dönemde küresel ticaretin yükselen yıldızı haline geleceğiz. Ağustos ve eylül aylarında küresel finansal anlamda haksız spekülatif saldırılara maruz kalmış bir ülkeyiz. 2018'i bir tecrübe, ders çıkarma, güçlendirme yılı olarak geride bıraktık.' açıklamalarında bulundu.

ŞUBAT AYI ÇOK DAHA İYİ OLACAK

Berat Albayrak, Şubat ayının geçen son aylardan daha iyi olacağının altını çizerek, 'Çözüm üretmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Göreceksiniz şubat, mart arkasından nisan, mayıs aylarında reel sektörün likidite açısından çok rahatladığı, eylül döneminden kurtulmaya başladığı bir dönem olacağını göreceksiniz. BDDK, Bankalar Birliği... Şubat ayı ocaktan çok daha iyi olacak.' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal