Bakan Albayrak Açıkladı! Tüm Firmalar Yüzde 10 İndirim Yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıklıyor. Albayrak, yıl sonuna kadar tüm firmaların yüzde 10 indirim yapmasını istedi.

09.10.2018-14:23 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-14:26) Bakan Albayrak Açıkladı! Tüm Firmalar Yüzde 10 İndirim Yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ilan edilen Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı tanıtım toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin haricinde iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla yapılıyor.

Albayrak'ın sunumunda dikkat çeken satır başları şu şekilde:

— Türkiye ağustos ayı ile beraber direkt olarak para birimine dönük spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmış, sonrasında etkin bir mücadele içine girmiştir. Ağustos ayında başlayan ve eylülde etkisini arttıran aksiyon ve hamlelerimizle piyasaların adımları gerçekleştirmiştir.

— Bugün duyuracağımız programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye götüreceğiz. Spekülatif ataklar ağustos ve eylül ayı ile beraber püskürtülmüştür.

— Eylül ayı enflasyon oranları uzmanları da şaşırtacak biçimde yüksek geldi. Spekülatif atakların etkisiyle kurlarda meydana gelen bu tablo hiç kimsenin faydasına değil.

— Fiyatlarda normalleşmenin tesis edileceği bir döneme giriyoruz. Spekülatif saldırılarla meydana gelen bu tablo hiç kimsenin faydasına olmaz. Bugün kar artırma için gerçekleştirilecek her girişim, yakın gelecekte daha büyük zararlara sebep olacaktır.

— Bütün paydaşların beraber kazandığı bir tablo meydana getireceğiz. İşsizliğin yükselmemesi için neler yapabiliriz bunları da çalıştık.

— Tüm şirketlerimizden yüzde 10 indirim yapmalarını talep ettik.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal