Azerbaycan Parası

Para kazanmak için Azerbaycan'a gidenler Azarbaycan parasını çok fazla merak ediyor. İşte sizin için Azerbaycan parası ile ilgili tüm detaylar.

10.05.2018-19:12 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-19:08) Azerbaycan Parası

AZERBAYCAN PARASI

Azerbaycan'da devalüasyon kararı ardından Manat kurunda büyük dönüşümler oldu. Manatta yapılan değişiklikler, Azerbaycan halkının döviz bürolarından dolar almasına sebep olmuştur. Manat’ın da ucuzlamasını yanında getirmiştir. Ekonominin kendi içinde önemli kuralları bulunur ve Azerbaycan ekonomisi de küresel ekonominin önemli bir parçasıdır. Bölge ve komşu devletlerde yaşanan siyasi veya askeri yahut herhangi bir gerginlik ekonomiyi olumsuz yönde etkilemiştir. 2006 senesi reformuna kadar 5 Bin Manat’ın 1 dolar olduğu görülüyordu. Yapılan reformun ardında ise 1 Manat 1 dolara denk düşmüş ve artarak gün geçtikçe değer kazanmıştı.

Azerbaycan aldığı devalüasyon kararıyla alakalı yapılan açıklamalar Manat’ın değerini oraya koyacak şekilde. Manat’ın gün geçtikçe değer kazanması ekonomik kalkınmayı olumsuz etkilediği ve hükümet yetkililerinin bu hususta yaptığı açıklamalar ile manatın sene sonuna kadar kademeli olarak ucuzlayacağı ifade edilmişti. Halkın döviz bürolarından dolara yaptığı yüklenmesi ardından Merkez Bankasının döviz rezervleri de düşmeye başladı. Bu şekilde gitmesi aynı zamanda Merkez Bankasının rezervlerini düşüreceğinden manatın ucuzlamasına karar kılınmıştır. Son olarak yapay fiyat yükselişini de tedbir alınması için Azerbaycan’daki tüm kurumlara talimat verildiği ve bu hususla alakalı denetimlerin yapıldığı kaydedilmiş ve yapay fiyat yükselişine sebep olan birey ve kurumların cezalandırılacağı da ifade edilmiştir. Bu manada manat oldukça değerli bir para birimi olarak kanıtlanmıştır.

Bugün bir Azerbaycan manatı 2.44 Türk lirası yapar.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal