Ayda 8 Bin Liraya Konkordato Danışmanlığı Hizmeti Veriliyor!

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile çok fazla şirket konkordato yoluna gitti. Bunu fırsat gören bazı avukatlık firmaları da ayda 8 bin liraya kadar konkordato danışmanlığı hizmeti veriyor.

13.11.2018-10:36 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-10:28) Ayda 8 Bin Liraya Konkordato Danışmanlığı Hizmeti Veriliyor!

Mali yapıları sarsıldığı için borçlarını ödeyemeyip konkordatoya gitmek mecburiyetinde kalan birçok firma bunun için belirli prosedürleri uygulamak ve danışmanlık hizmeti almak mecburiyetinde kalıyor. Piyasada yükselen talebi fark eden bazı hukuk şirketleri de bu alanda 'tam paket' danışmanlık hizmeti sağlamaya başladı.

Dünya gazetesinden Selenay Yağcı'nın aktardığına göre, konkordato isteyen şirketlerin borçlarına oranla aylık 2 bin ile 8 bin TL arasında farklılık gösteren hizmet bedeli alınıyor. Toplamda 23 ay devam eden bir konkordato işleminin danışmanlık maliyeti de 184 bin TL'yi görebiliyor.

Danışmanlık firmaları yalnızca konkordato başvurusu yapılması ve dosyanın duruşmalarının izlenmesi değil aynı zamanda sürecin hukuki ve mali her kısmını sonuna dek takibini yapıyor. Hatta alacaklılarla tek tek konuşup, pazarlık dahi yapıyorlar.

GİZLİLİK ANLAŞMASI İMZALANIYOR

Danışmanlık hizmetlerinin nasıl işlediğini Dünya gazetesine aktaran Avukat Ali Oyanık, "Öncelikle firmanın mali analizini çıkarmaya yardımcı tüm belgeler, mali tablolar üstünde inceleme yaparak borçlarını ve borçluları belirleniyor. Burada gizlilik esası var. Gizlilik anlaşması imzalanıyor. Ardından çözümlere bakılıyor, firma veya kişi isterse başvuru dosyası düzenliyoruz" dedi.

Oyanık, "Konkordato toplamda 23 aylık bir dönem. Bu firmanın 23 ayda tüm borçlarını ödemesi manasına gelmiyor. Borçlar vadelerine oranla ödeniyor. Biz bu 23 aylık dönemde firmanın iyileşebileceğine yönelik verileri, çözümleri ana proje durumuna getirip, geçici komiserle paylaşıyoruz o da raporunu mahkeme ile paylaşıyor" açıklamasını yaptı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal