ASELSAN, 10,2 Milyar Dolarlık Bakiye Sipariş Tutarı ile Rekor Kırdı

Savunma sanayinin önemli aktörlerinden ASELSAN'dan bir rekor geldi. Firmanın bakiye sipariş tutarı 10,2 milyar doları geçerek tarihi zirve seviyesine ulaştı.

21.08.2019-11:04 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-10:59) ASELSAN, 10,2 Milyar Dolarlık Bakiye Sipariş Tutarı ile Rekor Kırdı

ASELSAN'ın bakiye sipariş tutarı 10,2 milyar doları geçerek tarihi zirve rekorunu kırdı.

ASELSAN'dan paylaşılan açıklamaya göre, firma geçen yılı 9,1 milyar doları bakiye siparişle kapattı ve bu senenin ilk altı aylık döneminde yaptığı teslimatların haricinde, 1,8 milyar dolar tutarında yeni sözleşme imzaladı. Bu sözleşmeler içinde 841 milyon euro tutarlı Altay Milli Tank Seri Üretim Projesi, 241 milyon doları tutarlı Pakistan Atak Helikopteri Projesi ve 113 milyon doları tutarlı Modüler Geçici Üs Bölgesi Projesi gibi büyük projeler dikkat çekiyor.

Bu senenin başında Uluslararası Pazarlama Birimini tekrar yapılandıran ASELSAN, başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Asya ve Afrika ülkelerindeki etkinliğini güçlendiriyor. Bu çerçevede son olarak Gambiya'ya yapılan ihracat ile kuruluşundan beri ihracat yaptığı ülke sayısını 64'e çıkarttı.

TEMMUZ AYINDA YÜKSEK TAHSİLAT

Haziran ayı sonu itibarıyla satışlarını geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 41 oranında arttırarak 9 milyar liraya ulaştıran ASELSAN'ın net karındaki büyüme aynı dönemde satışlardaki artışı da geçerek yüzde 42 olarak kaydedildi.

ASELSAN'ın finansal tablolarındaki olumlu ivme temmuz ayı tahsilat rakamlarına da yansıdı. Tahsilat tutarı, bu senenin ilk altı aylık ortalamasının oldukça üstünde gerçekleşerek 690 milyon lirayı geçti.

Dünyanın en önemli savunma sanayii firmalarının sıralandığı Defense News Top 100 listesinde 52'inci basamakta olan ASELSAN, savunma alanındaki liderliğini kuvvetlendirerek bu seneyi lira bazında yüzde 40-yüzde 50 oranında büyüme ile kapatmayı amaçlıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal