Araç Sahipleri Dikkat! Bunu Yapana Ceza Büyük

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, sis farlarını keyfiyetten yakan sürücülere para ve puan cezası uygulandığını duyurdu.

23.10.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-11:19)

Resmi internet sitesinde cezalarla alakalı olarak vatandaşların sorularının yanıtlandığı açıklamada, Karayolları Trafik Kanunu’nun 64/1 maddesine göre; yerleşim birimleri hariç diğer karayollarında geceleri araç kullanırken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve durumlarda (karşılaşmalar ve öndeki aracı izleme halleri dışında) uzağı gösteren ışıkları yakmamanın cezasının da 108 TL olduğu duyuruldu.

Yapışan açıklamada, 'Geceleri, yerleşim birimleri hariç dieğr kara yollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılmamasının cezası ise 236 TL’dir. Kuyruk (arka kenar) ışıklarını uzağı veya yakını gösteren ışıklarla beraber kullanmamanın cezası ise 108 TL olarak uygulanıyor. Kanunun 64/1-b-1 maddesine göre de ’Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla beraber yakılmasının cezası 108 TL’dir. Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamanın cezası da 488 TL’dir.' ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal