Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geldi! Pompaya da Yansıyacak!

Doların artmasının ardından geleceği tahmin edilen akaryakıt zammı belli oldu.Bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorine 45, benzine 50, LPG'ye ise 30 kuruş litre başı zam yapıldı.

16.08.2018-09:16 - (Son Güncelleme: 16.08.2018-09:20)

Akaryakıta bugünden itibaren geçerli olmak ÖTV zammı geldi. Benzin ve motorinde pompa fiyatı yüzde 9 yükseldi. Eşel sistemde ise değişiklik olmayacak. Bundan sonra gelecek zamlar ÖTV'den düşülecek.

POMPA FİYATLARI YÜZDE 9 ARTTI

Akaryakıt ücretlerine Özel Tüketim Vergisi düzenlemesi yapıldı. Düzenleme neticesinde, akaryakıt pompa ücretleri yüzde 9 yükseldi.

MOTORİNİN LİTRE FİYATI 45 KURUŞ, BENZİNİN 50 KURUŞ ARTTI

Tespit edilen yeni ÖTV zamları Resmi Gazete'de yayımlandı ve akaryakıt pompa fiyatları tekrar tespit edildi. Buna göre; motorinin litre fiyatı 45, benzinin 50, LPG'nin de 30 kuruş yükseldi.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ DEVAM EDİYOR

Geçen mayıs ayından sonra akaryakıt ücretlerinde eşel mobil sistemine geçilmişti. Hem döviz hem de petrol fiyatlarındaki ek yükselişler tüketiciye yansıtılmamıştı. Bu sistem sürüyor fakat 21 Mayıs'ta uygulamaya konulan bu sistemde, o tarihten beri ÖTV'de meydana gelen erime sebebi ile bugünkü sisteme gidildi ve ÖTV ücretleri yukarı çekildi. Güncellenen oranlarla eşel mobil sistemi sürecek. Yeni bir karar alınıncaya dek döviz ve petrol fiyatlarındaki yükseliş pompa ücretlerine yansımayacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal