40 Yıllık Tavuk Firması Garip Tavukçuluk, Konkordato İstedi

Adana'da faaliyetlerine devam eden 40 yıllık tavuk firması Garip Tavukçuluk, artan finansman maliyeti ve yem ham maddesi stokçuluğunu neden göstererek konkordato talep etti.

28.01.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-10:25) 40 Yıllık Tavuk Firması Garip Tavukçuluk, Konkordato İstedi

Lades Piliç markasıyla tanınan, Adana'da bölgenin ihracat şampiyonu olan 40 senelik tavuk şirketi Garip Tavukçuluk, Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato istdi. Garip Tavukçuluk, konkordato isteğinde yükselen faizler sebebiyle artan finansman maliyeti ve yem ham maddesi stokçuluğunu sebep gösterdi. Daha önce de sektörün öncü tavukçuluk firmalarından Keskinoğlu konkordato istemişti.

Bölgenin ihracat şampiyonu olan 40 senelik tavuk şirketi Garip Tavukçuluk, yüksek faiz oranları ve yem ham maddesi stokçuluğundan kaynaklı Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato istedi. İşlerini kaybetmek istemeyen işçiler ve görevliler, açlıktan telef olma riskiyle karşı karşıya olan 3 milyon canlı tavuğun olduğunu söyleyerek şirket önünde eylem yaptı.

Planlama Şefi Serkan Dönmez, ekonomik problemlerden sebeple konkordato isteğinde bulunduklarını söyleyerek, "İsteğimiz kabul edildi ancak lazım olan desteği alamadık. Sahada canlı hayvanlarımız mevcut ancak onlara maddi imkansızlıklardan sebeple yem veremedik. Onları yemsiz bırakmak mecburiyetinde kaldık. O hayvanların ölüm riski var. Yaklaşık 650 personelimiz ve bunların aileleri herkesin bir mağduriyeti söz hususu. Bizim tek derdimiz şirketin kapanmasın. Personellerimizden memnunuz, insanlar burada ekmek yemeye devam etsin. Bu hususta devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz" biçiminde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal