25 Mart'a Kadar Kira Geliri Beyannamesi Vermeyenlere Ceza Kesilecek

Kira geliri beyannamelerinin 25 Mart tarihine dek verilmesi lazım. Konutta senelik 4 bin 400 TL, iş yerinde ise senelik 34 bin TL'lik kira gelirini geçenler gelir beyannamesi vermek mecburiyetinde. Beyanda bulunmayanlara ceza kesilecek.

19.03.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-11:12) 25 Mart'a Kadar Kira Geliri Beyannamesi Vermeyenlere Ceza Kesilecek

Milyonlarca ev sahibini alakadar eden kira geliri beyannamelerinin verilmesi için son gün 25 Mart. Bu tarihte beyannamesini vermeyen ev sahibi, cezayla karşılaşacak. Fakat beyanname vermede bazı istisnalar da bulunuyor. 2018 senesine ait kira geliri beyannameleriyle alakalı ayrıntılar şu şekilde sıralanıyor:

KONUTTA SINIR 4 BİN 400 TL

2018 senesi ile alakalı konut kira geliri senelik 4 bin 400 TL ve daha az olanlar beyanname vermeyecek. Bu miktarın üstü için beyanname hazırlanacak.

İŞ YERİ İÇİN 34 BİN TL

İş yeri olarak kiraya verilen gayrimenkullerden vergi istisnası ise 34 bin TL. Senelik iş yeri kirası geliri bunu aşanlar beyanname verecek. Birden fazla kiralık dairesi bulunanlar, bütün kira gelirlerinin toplamı üstünden 4 bin 400 TL'lik istisna değerini düşecek. Kirada oturan ev sahipleri de beyanname verecek. Mükellefler kirada oturduğu evin bedelini vergiden düşebiliyor.

Eğitim ve sağlık giderleri de yüzde 10'a dek beyan edilen kira gelirlerinden düşülebiliyor. Mükellefin kendisi, eşi ve (18 yaşını doldurmamış veya üniversitede eğitim görüyorsa 25 yaşını doldurmamış) çocukları ile alakalı eğitim ve sağlık harcamaları beyan edilen kira geliri tutarından indirilebiliyor.

Kira gelirleri beyan edilmezse, beyan edilmeyen tutar üstünden gelir vergisi hesaplanarak ve cezalı vergi tahsil ediliyor. Buna gecikme faizi de ilave ediliyor. Aynı işlem, eksik beyan edilen vergi için de geçerli.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal