19 Nisan'a Kadar TOKİ'ye Olan Borcunu Ödeyenlere Yüzde 22 İndirim Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında vatandaşlara önemli bir müjde verdi. Kurum, 19 Nisan'a kadar TOKİ'ye olan borcunu kapatanlara yüzde 22 indirim yapılacağını söyledi.

16.03.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-10:47) 19 Nisan'a Kadar TOKİ'ye Olan Borcunu Ödeyenlere Yüzde 22 İndirim Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CNN TÜRK'te ekranlara gelen Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündem ile alakalı soruları cevapladı. Bakan Kurum, "TOKİ'den ev alan vatandaşların borçlarını 19 Nisan'a dek ödemeleri durumunda yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"TAM ANLAMIYLA HAZIR DEĞİLİZ"

Deprem bizim gerçeğimiz... 82 bin canımız gitmiş. En son 17 Ağustos'ta 17 bin 500 canımız gitti. Öyle bir şey ki bu depremlerde yalnızca can ve mal kaybı olmuyor, siz devlet olarak, yönetim olarak gerekli altyapıyı yapmak mecburiyetinde kalıyorsunuz. Bir işi birden fazla defa yapmak mecburiyetinde kalıyorsunuz. Tam anlamıyla hazır mıyız? Değiliz. Fakat şu var 2012'de Cumhurbaşkanımızın başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği var. Bugüne dek 590 bin konutun dönüşümünü yaptık.

"YÜZDE 22 İNDİRİM KAMPANYASINI BAŞLATIYORUZ"

Bir başka müjde; bugüne dek TOKİ'den ev almış vatandaşlarımız var. 210 bin vatandaşımızı alakadar eden süreçte, biz inşallah 21 Mart tarihi itibariyle vatandaşlarımızın borçlarını 19 Nisan'a dek ödemeleri durumunda yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz. Eğer borçlarını kapatırlarsa yüzde 22 indirim olacak. İlk kez vatandaşlarımıza duyurmuş olalım.

"2019 YILI İÇERİSİNDE BAŞLAMAYI PLANLIYORUZ"

Atatürk Havalimanı'nın hepsi millet bahçesi olacak. Özel uçakların, kargo uçaklarının devam edeceği süreç var. İstanbul Havalimanı'na taşınana dek bir süreç işleyecek. Arazi bize teslim edildikten sonra TOKİ aracılığıyla millet bahçesi inşa edeceğiz, İstanbul'umuza kazandıracağız. Millet bahçesinin inşasına 2019 senesi içinde başlamayı düşünüyoruz. 2020'ye dek belli bir kısmını teslim edeceğiz. Kentirn göbeğinde tümüyle millet bahçesi olacak. Central Park ve Hyde Park'tan büyük olacak. Central Park'ın 3 katı, Hyde Park'ın da 8 kat büyüğü yapılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal