Ekim Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu! Kira Zammı Neye Göre Yapılır?

Eylül ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK tarafından paylaşılan enflasyon rakamlarının son on iki aylık ortalaması referans alınarak belirlenen kira zammı, Ekim ayı için yüzde 16,42 olarak belirlendi.

04.10.2021-11:49 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-14:10) Ekim Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu! Kira Zammı Neye Göre Yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK tarafından paylaşılan veriler; kira zammı ve emekli zammı gibi vatandaşı yakından ilgilendiren pek çok zam oranını belirliyor. Tüm vatandaşlar tarafından merakla beklenen Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, Ekim ayı kira artış oranları da belirlenmiş oldu.

TÜİK’in Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından, kira artış oranları da belli oldu. Buna göre, TÜİK tarafından paylaşılan enflasyon rakamlarının son on iki aylık ortalaması referans alınarak belirlenen kira zammı, Ekim ayı için yüzde 16,42 olarak belirlenmiş oldu. 

Peki enflasyona göre kira artış oranı nasıl hesaplanıyor?

TÜİK ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI, EKİM AYI KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 16,42 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından Ekim ayı kira artış oranı da belli olmuş oldu. Enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Ekim ayı için yüzde 16,42 olarak gerçekleşti.

ENFLASYON ARTIŞINA GÖRE KİRA ZAMMI HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Eylül ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte, kira artış oranlarını hesaplamak isteyen kiracı ve mülk sahipleri için hesaplamanın nasıl yapıldığı merak konusu oldu. 

İşte enflasyona dayalı kira artış olanları hesaplaması şu şekilde yapılıyor:

Konut Kirası(örnek): 1.000 TL

Kira Artış Oranı: %16,42

Ekim Ayı Kira Zammı Tutarı: 164,2 TL

Ekim Ayı Kira Artış Oranı Dahil Zamlı Kira Tutarı: 1.164,2 TL

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal