Ek derslere temmuz ayında zam yapılacak mı, yapılır mı? 2022 Temmuz ek dersi zammı ne kadar olur?

Temmuz ayı içerisinde memur ve emekliler için zam uygulanırken, başka nelere zam yapılacağı araştırmaları hız kazandı. Ek ders alan kişiler ek ders ücretlerine bir zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki, Ek derslere Temmuz’da zam yapılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

25.05.2022-09:16 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-09:16) Ek derslere temmuz ayında zam yapılacak mı, yapılır mı? 2022 Temmuz ek dersi zammı ne kadar olur?

Her yıl Ocak ve Temmuz ayları içerisinde memur ve emekliler için zam yapılmaktadır. Bu yılda uygulanacak olan zamların ek ders ücretleri içinde geçerli olup olmadığı araştırılıyor. Birçok kişi Temmuz’da ek derslere zam uygulaması hakkında bilgi almak istiyor. Peki, Ek derslere Temmuz’da zam yapılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Temmuz’da ek derslere zam yapılacak mı?

Ücretli öğretmenlik yapan kişiler Temmuz ayında yapılacak olan zamların ek derslere de uygulanıp uygulanmayacağı konusunda araştırma yapmaktadır. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan zam oranlarında ek ders ücretlerine de zam yapılacaktır.

Ek Derslere Zam Yapılacak Mı

Mevzuatta yazanlara göre altı ayda bir memur maaşlarına gelen zamların ek ders ücretlerine de yapılması zorunludur.

Temmuz ayında ek dersleri, yapılan %40 zammın üzerine %2,5-3 civarı refah payı zammı da eklenmesi beklenmektedir. Temmuz ayındaki zamlarla bir dersin ücretinin 40 TL civarında olması bekleniyor.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal