Dış kısmı pembe renginde, iç kısmı da beyazın üstünde siyah benekleri olan ejder meyvesi ekşi ve ferahlatıcı bir tada sahiptir. Kökeni Güney Amerika ola meyvenin istenirse suyu içilir veya iç kısmındaki beyaz bölüm tüketilir. Dış kabuğundan genel olarak çay yapılan ejder meyvesinin tadı kivi ve armut karışımına benzetilir. Düşük kaloriye sahip olan ejder meyvesinin vitamin değerleri de oldukça yüksektir. Hem meyve suyu yapımında kullanılan ejder meyvesi aynı zamanda şarap yapımında da tatlandırıcı olarak kullanılır.
Ejder meyvesi ile ilk kez karşılaşanlar, meyvenin nasıl tüketileceğini araştırırken aynı amanda hangi hastalıklara iyi geldiğini ve faydalarını da sorguluyorlar. İşte Ejder Meyvesinin insan sağlığına faydaları ve fazlasının verebileceği zararlar..
İçerisinde bulundurduğu C ve B vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren ejder meyvesi, bol lifli yapısı sayesinde de diyet yapanlar için vazgeçilmez bir meyve türüdür. Antioksidan özelliği bullunan ve bu sayede vücutta biriken toksinleri atamaya yardımcı olan ejder meyvesi karaciğer yağlanmalarınada iyi gelen bir besindir.
Yüksek miktardaki C vitamini ve kalsiyum sayesinde ise göz sağlığını koruyan, katarakt riskini aza indiren ejder meyvesinde ayrıca afrodizyak etkisi de vardır.
Kişinin kendisini zinde ve güçlü hissetmesini sağlayan ejder meyvesi afrodizyak etkisinden dolayı cinselliğe faydalı olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmiştir. Her kadın ve her erkek ihtiyaç duyduğu enerjiyi ejder meyvesinde rahatlıkla karşılayabilir.
Ejder meyvesinin alerjik reaksiyonları çok az kişide tespit edilmiştir. İlk kez tüketenlerin bu konuda tedbirli olmalarında fayda vardır. Alerjik durumu vücutta geçici kaşıntı ve kızarıklık olarak görülebilir. Ejder meyvesinin aşırı tüketimi ise kişide ishal ve karın ağrısına neden olabilir.
Eğer ejder meyvesi Türkiye'de yeni yeni tüketilmeye başlanan bir meyvedir. Ejder meyvesi le yeni tanıştıysanız kabuğunu asla yememeye çalışın. Dış kabuk serttir ve acı bir tada sahiptir. meyvenin yalnızca iç kısmında bulunan beyaz yer tüketilir. Ejder meyvesini satın almak istenildiğinde genellikle olgun olanlar tercih edilir. Dış kısmı sert olmasından dolayı bıçak yardımıyla ikiye bölerek iç kısmını tüketmeniz gerekir.