Ehliyetlerini yenileyeceklerin dikkatine: Nüfus Genel Müdürlüğü ücreti açıkladı

1 Ocak 2016’dan hayata geçirilen ehliyet yenileme süreci 31 Aralık 2022’ye kadar uzatılmıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde alınan karar neticesinde bu süre iki yıl daha ertelendi. Nüfus Genel Müdürlüğü ise ehliyet yenileme ücretini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

24.10.2022-16:15 - (Son Güncelleme: 24.10.2022-17:20)

Ehliyet sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde 31 Aralık 2022’de sona ereceği açıklanan ehliyet yenileme işlemi 2 yıl daha uzatılmıştı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ücretini açıkladı. 

Nüfus Genel Müdürlüğü ücreti açıkladı

Nüfus Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ehliyet yenileme ücretinin 15 TL olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, "Eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücreti, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 lira olarak devam edecek" bilgisi paylaşıldı.

Ehliyet yenileme ücreti

Ehliyet yenileme işlemi 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Ehliyet yenileme belgeleri nelerdir?

Eski tip ehliyetlerini yeni çipli ehliyetlerle yenilemek isteyenlerin hazırlamaları gereken bazı belgeler bulunuyor. İşte o belgeler:

- Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacak.

- Eski ehliyet belgesi

- Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu,

- Bir adet biyometrik fotoğraf,

- Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi,

- Kan grubunu belirleyen belge (beyan da yeterli)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal