Ehliyet yenilemeyenlere yüksek cezalar geliyor: Son tarih açıklandı!

Türkiye'de 2016 öncesinde alınan B sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren önemli bir düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, ehliyetlerini 15 TL karşılığında yenilemeyen kişilere yüksek miktarlarda para cezası uygulanacak. İşte detaylar…

13.03.2024-12:26 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-15:12)

B sınıfı ehliyet sahiplerine yapılan uyarıya göre, ehliyet yenileme işlemi için belirlenen tarihe kadar 15 TL ödeme yapmayan sürücülere ağır cezalar uygulanacak. 15 TL ödemenin süresinde yapılmaması durumunda sürücüler, 12.000 TL'ye kadar para cezası alacaklar. Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin belirli belgeleri hazırlamaları gerekiyor. 


Ehliyet yenileme için gerekli belgeler ve son tarih

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alınması, kimlik kartı veya pasaport, güncel biometrik fotoğraf, geçerli bir sağlık raporu, mevcut ehliyet, adli sicil kaydı ve kan grubu belgesi (sağlık raporunda belirtilmişse) gibi belgelerle başvuruda bulunulması gerekiyor. 

Eski tip ehliyetlerle 31 Aralık 2024 sonrasında trafikte yakalanmanın getireceği yüksek cezaların, sürücülerin trafik kurallarına daha fazla uymalarını sağlamak, güvenli sürüş bilincini artırmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı belirtiliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal