Egzamaya Ne İyi Gelir?

Egzamaya ne iyi gelir? Cilt rahatsızlıkları arasında olan egzama, kendisini çok farklı şekillerde gösteren bir hastalık çeşididir. İlerleyen tıbba rağmen bu hastalığın tam olarak sebebi hala bir soru işareti olsa da birtakım çevresel ve genetik faktörler etkilidir.

08.06.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-16:55) Egzamaya Ne İyi Gelir?

Egzamaya ne iyi gelir? Cilt rahatsızlıkları arasında olan egzama, kendisini çok farklı şekillerde gösteren bir hastalık çeşididir. İlerleyen tıbba rağmen bu hastalığın tam olarak sebebi hala bir soru işareti olsa da birtakım çevresel ve genetik faktörler etkilidir. Ancak tedavisi olan bir hastalıktır. Özellikle doğal yöntemlerle bu problemin üstesinden gelmek istiyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Egzama Nedir?

Egzama; genellikle derinin kurumasına neden olan, zaman zaman kabarcıklarla kendisini gösteren ve kaşıntıyla beraber gelişen bir rahatsızlıktır. Ülkemizde çok sık görülür. Birden çok türü vardır. Her birinin kendi içinde görümü farklılık gösterir. Bacak, ayak, el ve daha birçok değişik yerde görülebilir. Doğal tedavi yöntemleri dikkat çeker.

Egzama Belirtileri Nelerdir?

Egzama belirtileri şöyledir;

  • Cilt üzerinde iltihaplar
  • İçinde sıvı olan kabarcıklar
  • Ciltte görülen tahriş ve kaşıntı
  • Bazı hastalarda pul pul şeklinde ortaya çıkan görünüm

Egzama hastaları böyle durumlarda çok farklı doğal kürler sayesinde problemin üstesinden en kısa zaman dilimi içinde gelebilirler.

Egzamaya Doğal Çözüm Yolları Nelerdir?

  • Egzamaya ne iyi gelir: Zerdeçal en çok kullanılan ve yararı çok olan bitkilerin içindedir. Özellikle kürkimin olarak bilinen madde sayesinde hem bakterilerin önlenmesi hem de iltihabın kurutulması zor değildir. Yarım çay kaşığı kadar zerdeçalı alın. Daha sonra bunun içine süt katın. Macun gibi olana dek işleme devam edin. Günde 2 kere olmak üzere bunu kızarıklık ve kaşıntının bulunduğu yere sürün. Böylelikle kısa süre içinde yaraların iyileştiğini göreceksiniz.
  • Egzamaya karşı aynı zamanda papatya kullanımı çok tercih edilen ve önerilen bir yöntemdir. Buna göre bir çorba kaşığı dolusu papatyayı hemen bir bardak suyun içine koyun. Çok güzel bir biçimde bunu kaynattıktan sonra demlemeniz lazım. 15 dakika sonra hazır olacaktır. Daha sonra süzün. Son derece temiz olan bir bezi içine batırdıktan sonra egzamanın olduğu yerlere bunu sürün.
  • Dut kürü ile egzamaya son vermek mümkündür. Hem yanmanın hem de kaşınmanın bu şekilde son ermesi oldukça kolaydır. Tam bir avuç kadar dut kurusunu alın. Daha sonra bunu suyun içine atın. 5 dakikalık bir kaynama sürecini başlatın. Ardından suyun ılımasını bekleyin ve bu durum gerçekleştiği vakit hemen ellerinizi ve ayaklarınızı bunun içine koyun. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar böyle beklemeniz gerekiyor. 3 veya 4 kullanım sonrasında problemin ortadan kalktığını göreceksiniz.

Egzamaya ne iyi gelir: Yulaf tozuyla egzama gibi son derece rahatsız edici olan bir sorundan kurtulabilirsiniz. Bu ürün hem tahrişi önler hem de iltihaba karşı son derece etkilidir. Bunun yanı sıra acı ve kaşıntıyı yok etmek için tercih edilir. İlk olarak küveti ılık bir suyla doldurun. Bunun ardından içine iki su bardağı dolusu yulaf tozunu ekleyin. İçinde yaklaşık olarak 15 ya da 20 dakika kalın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal