Egzama zannedip hafife almayın cilt kanseri belirtisi olabilir

Son yıllarda gideren artan kanser türleri arasında yer alan cilt kanseri, egzama ile karıştırıldığı için fark edilmeye biliyor. Uzmanlar ciltte oluşan bu belirtilere karşı uyarıda bulundu. İşte detaylar….

16.05.2022-14:28 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-14:28)

Beslenme düzeninde meydana gelen değişimler, kozmetik ürün kullanımının artması vb. gibi birçok durumun cilt kanserini tetiklemekte. Özellikle son dönemlerde cilt kanserinde ciddi oranda artış yaşandığını belirten uzmanlar, erken teşhisin oldukça önemli olduğun altını çiziyor. 

Minik bir leke zannettim 

Kanada’da yaşayan Honoure Stark, yüzünde çıkan minik bir noktayı ilk başta önemsemedi ancak giderek büyün ve egzama gibi görünen kızarık nokta, hayatının kabusu oldu. Doktora giden genç kadın, cilt kanseri olduğunu öğrendi. Teşhisin konulmasının ardından, kadının her noktasında sayısız lezyonların olduğu ortaya çıktı. Kanserin önüne geçmek için 30 ameliyat olan Honoure Stark, iyileşmek için mücadele veriyor. 

Cildime asit dökülmüş gibi

Yüzünde çıkan ilk kırmızı noktayı önemsemeyen 4 çocuk annesi kadın, ameliyatlar sonrası kullanmak zorunda olduğu kremi cildine asit dökmek gibi bir his olarak anlattı, ve ciltte çıkan lekelere karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu. 

Egzema zannettik cilt kanseri çıktı

Güneş kremi cilt kanserini önlüyor

Geç kadın, cilt kanserine yakalanana kadar güneş kremi kullanmadığını ancak bu durumun kanseri tetiklediğine dikkat çekerek, yaz kış güneş kremi kullanılması konusunda uyarıda bulundu. 

Egzama ile karıştırmayın 

Ergenlik yaşlarından beri kuru bir cildi olduğunu ve dönem dönem egzama ile uğraştığını bu nedenle cildinde çıkan ilk kızarıklığı egzama zannedip önemsemediğini belirten Stark, kızarıkların ortadan kaybolmadıklarını fark ettikten sonra endişe verici hale geldiğini söyledi. Bu nedenle doktoruna gittikten sonra bazal hücreli karsinom adı verilen bir kanser türüyle karşılaşmasının ardından büyük bir şok yaşadı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal