EGM'den Önemli 'WhatsApp' Uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (Siberay),son dönemlerde artan WhatsApp dolandırıcılığıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı.

04.01.2021-22:23 - (Son Güncelleme: 04.01.2021-22:25) EGM'den Önemli 'WhatsApp' Uyarısı

Dolandırıcıların yöntemleriye şaşırtmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde maddi destek videoları atanların karıştığı skandallardan sonra şimdi de Whatsapp üzerinden kullanıcılara gönderilen mesajlar panik yaratıyor. Son dönemlerde artan WhatsApp dolandırıcılığı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (Siberay), önemli bir açıklama yaptı.

Siberay, 'Kilit Kırılıyor…', 'Cihaza Erişim Sağlanıyor…', 'Log Kaydı Alınıyor…' gibi fotoğraflı mesajlar atan dolandırıcılara karşı vatandaşları sosyal medya üzerinden uyardı.

Siberay'ın sosyal medya hesabından dolandırıcılığın anlatıldığı bir görsel paylaşılırken, 'Telefonunuza görseldeki türde gelebilecek mesajlar aldatıcıdır ve dikkate alınmamalıdır. Böyle bir durumda panik yapılmamalı, mesajı gönderen kişi önce şikayet edilmeli, sonra da engellenmelidir' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal