YÖK'ten Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Burs Müjdesi

YÖK, üniversite araştırma projelerinde görev alacak olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek burs miktarlarını açıkladı. Buna göre yüksek lisans öğrencilerine bin 400 lira, doktora öğrencilerine ise 2 bin 100 lira burs verilecek.

21.06.2018-13:36 - (Son Güncelleme: 21.06.2018-13:14) YÖK'ten Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Burs Müjdesi

Yükseköğretim Kurulu tarafından (YÖK), üniversitelerin araştırma görevlerinde vazife alacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ilk defa verilecek bursların üst limitleri tespit edildi. Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararına çerçevesinde, üniversitelerin araştırma görevlerinde vazife yapacak yüksek lisans öğrencilerine ilk defa aylık bin 400 lira, doktora öğrencilerine ise aylık 2 bin 100 liraya dek burs verilecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, AA muhabirine yaptığı konuşmada, üniversitelerin kendi araştırma fonlarından bursiyer alabilmesi için "Üretim Reform Paketi" çerçevesinde kanuni düzenleme gerçekleştirildiğini anımsattı.

Üniversitelerin düzenleyeceği yeni bir yardım mekanizmasının bu şekilde kanuni dayanağa kavuşturulduğunu söyleyen Saraç, "Bu yeni mekanizma ile üniversiteler bilimsel araştırma projeleri çevrelerince kendi kaynaklarından yardım alan projelerde bursiyer istihdam edebilecek. YÖK Yürütme Kurulu tarafından, bursiyerlere verilebilecek bursların üst limitleri tespit edildi. Bu çerçevede üniversiteler, projelerde vazife yapan yüksek lisans öğrencilerine aylık bin 400 lira ve doktora öğrencilerine ise aylık 2 bin 100 liraya dek burs verebilecekler." bilgilerini verdi.

Ülkenin sürdürülebilir kalkınması ve sosyo-ekonomik ve kültürel gelişiminde, nitelikli insan kaynağının önemine dikkati çeken Saraç, bu düzenlemenin Türk yükseköğretim tarihinde ilk uygulamalar içinde olduğunun altını çizdi.

Saraç, "Bu düzenleme, yükseköğretim kurumları tarafından desteklenen projelerin kalitesini daha da yükseltecek ve bu şekilde üniversitelerimizin Ar-Ge kalitesi de daha iyi olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal