YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için geri sayım başladı. YKS’nin 3 oturumu yani TYT, AYT ve YDT sonuçları ÖSYM tarafından duyurulacak. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler ne zaman başlayacak?

11.07.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-14:40)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için geri sayım başladı. YKS’nin 3 oturumu yani TYT, AYT ve YDT sonuçları ÖSYM tarafından duyurulacak. Diğer yandan tercihlerde tıpkı sonuçlar gibi merak edilen konulardan biri. Sonuçların açıklanacağı tarih sınavdan çok önce açıklanmıştı. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler ne zaman başlayacak? 

YKS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  

YKS sonuçları, ÖSYM'nin resmi takviminde açıklanan bilgilere göre 18 Temmuz tarihinde duyurulacak. Yayımlanacak olan sonuçlarda;

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

TYT puanı ve başarı sırası

Varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları bilgileri yer alacak.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN? 

ÖSYM Başkanı Aygün, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2019-YKS'nin tercih kılavuzuna ilişkin bilgi verdi.

Paylaşımında 2019-YKS kontenjan toplamlarına ait tabloları paylaşan ve sınav sonuçlarının 18 Temmuz'da açıklanacağını ifade eden  Aygün, "2019-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 'https://osym.gov.tr' internet sitemizde yayınlandı. Tercihler 23-29 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Adaylarımız için hayırlı olmasını temenni ederim" sözlerini kullandı.

Adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden tekrardan yayımlanacak 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu detaylıca incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal