Üçgenin Alanı Nasıl Bulunur?

Eşkenar üçgenin alanı nasıl bulunur? Üçgenin yüksekliği nasıl bulunur? Üçgenin alanı formülü? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

16.05.2018-19:35 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-19:25) Üçgenin Alanı Nasıl Bulunur?

Üçgen geometrinin temelidir. Üçgenin alanını bulabilmek, geometrideki tüm alan sorularını çözmenin anahtarıdır. Bu sebeple bu yazıda üçgenin alanı nasıl hesaplanır onun üzerinde duracağız. 6. sınıf matematik dersinden sonra tüm eğitim yaşmımız süresince üçgenin alanı bize çok gerekli olacaktır.

Bu sebeple meseleyi iyi öğrenmeye dikkat edin. İlk olarak belirtelim ki üçgenin alanını bulmak geometrideki en basit şeydir. Kolay bir formülü uygulamak lazım.

Vakti olmayanlar için kolayca üçgenin alanı formülünü sunalım.

Üçgenin Alanı Formülü

Üçgenin alanının bir tane formülü vardır. Kenar x yükseklik / 2 formülüyle üçgende alan sorularını bastiçe çözebilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi lazım olan en önemli nokta yüksekliğin o kenara ait olmasıdır. Üçgen içindeki herhangi bir kenarı tercih edip o kenara ait yükseklikle çarpıp ikiye bölüyorsunuz.

Özel üçgenlerde bize yükseklik vermeyebilir. O zaman yüksekliği kendimiz çizip Pisagor bağıntısıyla hesap etmemiz lazım olacaktır.

Eşkenar üçgende üç kenar uzunluğu da aynı olduğu için, üç kenara ait yüksekliklerin uzunluğu da aynıdır. Aynı zamanda kenar uzunluğu ile yükseklik arasında da sabit bir oran vardır. Bu sebeple yalnızca bir kenarı bilinen bir eşkenar üçgenin alanı basitçe gesaplanabilir.

Kenar uzunluğu a olan bir eşkenar üçgenin alanı formülü Alan = a2.√3 / 4 şeklindedir.

Yani bir kenar uzunluğu 8 cm olan bir üçgenin alanı 64.√3 / 4 = 16√3 cm2 olacaktır.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal