TYT Soru - Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak? YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS soru ve cevapları (TYT ve AYT) ne zaman yayınlanacak? YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar haberimizde.

16.06.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 16.06.2019-16:52)

Üniversiteye geçişte gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu gerçekleştirildi. Sınavların ardından üniversite adaylarının en çok merak ettiği konuların başında YKS soru ve cevapları (TYT ve AYT) ne zaman yayınlanacak? YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? soruları geliyor. 

TYT SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

YKS'nin ilk oturumu olan TYT yani Temel Yeterlilik Testi dün yapıldı. Adaylar, sınavda karşılarına çıkan soruların cevap anahtarlarının yayınlanmasını bekliyor. Adaylar böylece kendi cevapları ile doğru cevapları kıyaslayarak puanlarını tahmin etmeye çalışacak. ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı ancak TYT soru ve cevaplarının iki oturumun ardından yayınlanması bekleniyor. ÖSYM'den gelecek açıklamalar haberimizde yer alacak.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin takvimine göre, YKS sınav sonuçları 18 Temmuz 2019 Perşembe günü erişime açılacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal