ÖSYM, ALES Sınav Tarihlerini Açıkladı

ÖSYM bu sene ilk defa 3 kez yapacağı ALES sınav tarihlerini açıkladı. Buna göre ALES-2 sınavı 30 Eylül'de yapılacakken ALES-3 Sınavı ise 18 Kasım'da yapılacak.

20.06.2018-16:29 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-16:17) ÖSYM, ALES Sınav Tarihlerini Açıkladı

Önceki yıllarda senede iki defa yapılan ALES sınavında gerçekleştirilen değişiklikle beraber 2018 senesi itibariyle üç defa yapılacak. Durum bu şekilde olunca 2. ALES sınavı ne zaman sorusu günün en çok konuşulanlar listesine girdi. Duyurulan son açıklamaya göre ALES sınav tarihi netleşti.

2018 ALES SINAVI NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) bu sene üç defa yapılması kararını aldıklarını söyledi.

"Geriye kalan iki sınavdan, takvime yeni dahil edilen ALES-2 sınavı 30 Eylül 2018, ALES-3 sınavı ise daha önceden takvimde açıklandığı gibi 18 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

BAŞVURU TARİHİ

ALES 2018 Sonbahar Dönemi 2. Sınavı Başvuru Tarihleri: 24 Temmuz 2018 – 02 Ağustos 2018 olarak tespit edildi.

ALES SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 30 Eylül'de yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilk defa 81 şehirde düzenlenecek. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve yanıtlama süresi 150 dakika (2.5 saat) olacak.

ALES PUAN HESAPLAMA

Çoktan seçmeli sorulardan meydana gelen testlerin yapıldığı bu sınavın sınav kitapçığının yanıt alanları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve sanal ortamında hesaplanacak. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış yaıtlar ayrı ayrı alınacak, doğru yanıt sayısından yanlış yanıt sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar hesaplanacaktır. Her test için sınavı kabul edilen tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı belirlenerek adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara çevrilecektir. Bu şekilde her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) tespit edilecektir. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) tespit edilecektir.

Sınavın ardından ÖSYM Başkanlığı yada yargı kurumları tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı kalarak geçerli soruların puan değerinin tekrar hesaplanması suretiyle puanlama gerçekleştirilecektir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal