Okul Saatleri Değişecek mi?

Bir çok öğrenci tarafından araştırılan konulardan biri de okul saatlerinin değişip değişmeyeceği. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez söz konusu durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

28.01.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-17:22) Okul Saatleri Değişecek mi?

Bir çok öğrenci tarafından araştırılan konulardan biri de okul saatlerinin değişip değişmeyeceği. Öğrencilerle birlikte velilerinde en çok merak ettiği konuların başında geliyor okul saatlerinin değişip değişmeyeceği. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez söz konusu durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez konuşmasında, 'Okul saati illere göre değişebilir.' dedi. Ayrıca Dönmez, 'Yaz saati uygulamasında 2 yıl önce böyle bir karar almıştık. Bu kararın neden verildiğine dair gerekçe bulamadık. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar, kalıcı yaz saati uygulamasının daha verimli olacağını biliyorduk. Ancak biz bu konuyu İstanbul Teknik Üniversitesine çalışma yaptırdık. Sonuçlar kalıcı yaz saati uygulamasının enerji verimliliği bakımından daha iyi olacağını gördük.' ifadelerini kullandı.

OKUL SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez okul saatlerinin değişip değişmeyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmezin konuşmasından satır başları şu şekilde:

- Bugün gün içerisinde Antalya ve Isparta'da yaşanan doğal felaketler nedeniyle enerji verilemeyen yer kalmayacak.

- Yaz saati uygulamasında 2 yıl önce böyle bir karar almıştık. Bu kararın neden verildiğine dair gerekçe bulamadık. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar, kalıcı yaz saati uygulamasının daha verimli olacağını biliyorduk. Ancak biz bu konuyu İstanbul Teknik Üniversitesine çalışma yaptırdık. Sonuçlar kalıcı yaz saati uygulamasının enerji verimliliği bakımından daha iyi olacağını gördük.

- Okul saati illere göre değişebilir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal