Liselerde Ders Sayıları Azalıyor, İş Garantili Liseler Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimle alakalı çok önemli açıklamalar yaptı. Her ay bir projenin açıklanacağını söyleyen Selçuk, ders sayılarında azalma olabileceğini söyledi.

21.01.2019-09:48 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-09:40) Liselerde Ders Sayıları Azalıyor, İş Garantili Liseler Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, eğitimle alakalı her ay yeni bir projenin açıklanacağını kaydetti. Televizyonda bir programa katılan Bakan Selçuk’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

“Mesleki ve teknik eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerin yüzde 8’i kendi alanlarında görev yapıyor. Artık mesleki ve teknik liselerde 9’uncu sınıftan sonra öğrencileri sektörle bir araya getirecek. Eskiden ilk başta teorik dersler sonrasında sektörel dersler vardı. Bunu değiştiriyoruz. Dersler sektörlerin öğrencilerinden beklediği becerilere göre düzenlenecek.

İŞ GARANTİLİ LİSELER

ASELSAN, TAİ ve turizm sektöründeki gibi birçok kurumla gerçekleştirilen işbirlikleri ile iş garantili yüzlerce lise kurulacak. Bu liselerdeki çocuklarımız sektörün onlardan beklediği becerileri elde edecek. Türkiye ve dünyadaki iktisadi yaşam dikkate alınacak. Bu liseler sabit bir müfredatta olmayacak. Örneğin bilişim sektöründe her sene büyük değişimler oluyor. Buna göre müfredatlar da güncellenecek.

Birkaç aydır farklı taslaklar üstünde çalışıyoruz. Mart ayında ders sayıları ile alakalı açıklamalar yapılacak. Önümüzdeki seneden itibaren uygulamaya geçecek. Yaklaşık yarı yarıya bir azalma olabilir.

SINAVLI OKUL SAYISI

LGS ile alakalı aileler rahat olsun. Örnek soruları veriyoruz. Öğrencilerimiz kendilerini rahat hissetsinler. İl milli eğitim müdürlükleriyle çalışıyoruz. Ve her il için ince ayar yapıyoruz. Mahalli yerleştirme hususunda daha akışkan bir modele geçiyoruz. Sınavla öğrenci alan okulların sayısı düşecek. İmkânı az olan okulların imkânları iyileştirilecek. Bu hususta bir sürpriz yapmayacağız. Sistemle alakalı her şey duyurulacak.”

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal