LGS İçin Tercih Dönemi Başlıyor

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve aileler tercih dönemine girecek. Bir çok farklılığın olduğu tercih dönemi ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için derledik.

26.06.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-11:39) LGS İçin Tercih Dönemi Başlıyor

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) neticelerine göre, yaklaşık 1 milyon öğrencinin yüzde 10’u sınavla öğrenci kabul eden liselerde (Fen, Anadolu, sosyal bilimler, proje okullar gibi liseler) eğitim görecek. Sınavla öğrenci kabul eden okullara yerleşemeyen yüzde 90 civarında 8’inci sınıf öğrencisi de bölgesel yerleştirmeyle liselere dağılacak. Bu yerleştirmede öğrencinin ev adresi ve öğrenim gördüğü okul kadar o ortaokuldaki devam-devamsızlığı da etkili olacak. Liseye geçişte; 5 sınavla alan, 5 evine yakın, 5’i de daha uzakta pansiyonlu okullardan olmak üzere her öğrenciye 15 okul seçme olanağı tanınacak. Sınava girmeyen öğrenciler de 10 tercih gerçekleştirecek.

TERCİHLER AYNI ANDA YAPILACAK

Liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, bölgeselde meydana getirilen Ortaöğretim Kayıt Alanları’na göre gerçekleştirilecek. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önüne alınarak öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler kapsamında tespit edilecek. Kayıt alanında tüm lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi Anadolu imam hatip lisesi) olacak. Tercih ekranı üç kısımdan meydana gelecek ve öğrenciler sınavla öğrenci alan okullar ile bölgesel yerleştirmede kayıt alanları içindeki okullar ve pansiyonlu okullar için tercih yapacak. Tercihler aynı zamanda 2-13 Temmuz tarihleri içinde alınacak.

ÖNCE ÖZEL OKULLAR KAYIT ALACAK

Türkiye Özel Okullar Derneği mensubu özel kolejler ve köklü yabancı okullar da liselere kabul işlemlerini LGS neticelerine göre yapacak. Bugünden itibaren özel okullar için de kayıt takvimi başlamış olacak. Özel okullar kayıtlarını bitirdikten sonra sınavla öğrenci kabul eden devlet okulları için tercih dönemi başlamış olacak. Özel okul isteyen velilerin bu hafta özel okulların açıklayacağı taban puanları izleyerek, öğrencinin puanının yettiği okula ön kayıt yaptırıp sonuçları izlemeleri lazım. Özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, devlet okulları için tercih gerçekleştiremeyecek.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal